» » » Чим корисний чай з медом?

Чим корисний чай з медом?

Чим корисний чай з медом?

Пити чай з медом люблять багато, адже це не тільки смачний напій, але ще і дуже корисний для здоров`я і краси. Розглянемо докладніше, яке саме вплив на організм людини надає чай з медом.

Чому потрібно пити чай з медом?

Чай і мед окремо корисні обидва, а їх поєднання дає воістину чудовий напій, який захищає від вірусних хвороб, покращує роботу серця, допомагає впоратися з поганим самопочуттям, схуднути і т. Д. Цей напій багатий різними вітамінами, ефірними маслами, амінокислотами, алкалоїдами і дубильними речовинами.

Звичайно ж, багато що залежить від марки чаю і виду меду. Варто вибирати якісний листовий чай: наприклад, для щоденного чаювання одним з кращих варіантів буде чорний чай Greenfield Classic Breakfast. вибираючи мед, зверніть увагу на гречаний, - він володіє чудовим смаком і відноситься до меду вищого ґатунку.

Існує велика різноманітність чаїв та меду, тому ви обов`язково визначте для себе ідеальне поєднання. А щоб в майбутньому ви не тільки насолоджувалися чудовим смаком цього напою, а й знали про його користь, розглянемо деякі факти про чай з медом.

Допомагає швидко прокинутися і заснути без проблем



Щоб вранці прогнати сонливість і підбадьоритися, випийте чашку підбадьорливого чаю з медом. Увечері теплий чай перед сном допоможе заснути здоровим і міцним сном. У холодну пору року цей напій буде зігрівати і тонізувати організм.

Відмінні ліки від похмілля

Також чай з медом - це відмінне антипохмільний засіб. Перед тим як лягти спати після насиченого вечора або ночі, випийте чашку гарного чаю з медом, і після сну вам буде легше. Фруктоза, яка є в меді, швидко розщепить алкоголь і допоможе знизити його токсичність.

противірусний засіб

Цей напій - гарне допоміжний засіб при вірусних захворюваннях. Також воно корисно для профілактики, коли людина переохолодився, промочив ноги, у нього дере в горлі або з`явився нежить. Чай зігріє, а мед буде боротися з вірусами. Мед славиться своїм бактерицидну дію, тому його зараховують до природних антибіотиків.

Чай з медом - кращий напій для офісних працівників



У людей, які багато працюють за комп`ютером, сильно втомлюються очі. У цьому випадку в якості профілактики очних хвороб рекомендується пити по три чашки чаю з медом.

Користь чаю з медом для краси

Якщо заварити чай з медом при невисокій температурі води, то можна зберегти більшу частину корисних для краси речовин. Вітамін В2 допомагає боротися з ламкістю волосся, лупою, прищами. Мед містить вітамін Е, який є потужним антиоксидантом, який боровся зі старінням.

Який чай корисніший: з цукром або з медом?

Вчені з`ясували, що велику користь приносить саме чай з медом. І цукор, і мед містять корисну для організму глюкозу, яка особливо потрібна головний мозок. Але для отримання глюкози з цукру організму необхідно витрачати додаткову енергію, і в мозок поступає тільки 20% від всієї отриманої глюкози, інша відкладається у вигляді жиру. Медова глюкоза засвоюється значно легше, одночасно живлячи організм корисними речовинами.

Як правильно пити чай з медом?

Щоб напій був не тільки смачним, але ще і корисним, його необхідно правильно приготувати. Мед не можна змішувати з окропом - температура чаю повинна бути не більше 40 градусів. В іншому випадку мед буде втрачати свої корисні властивості. Також вчені говорять про те, що мед в дуже гарячому чаї сприяє утворенню оксиметилфурфурола - отруйного для людини речовини.

Найбільш корисним вважається роздільне вживання чаю і меду. Краще пити чай і закушувати його медом, ніж змішувати їх і приймати разом.

Шкода чаю з медом

  1. Незважаючи на всю свою користь, цей напій може виявитися шкідливим. Як ми розповідали трохи вище, не можна змішувати дуже гарячий чай і мед - це загрожує отруєнням отруйними речовинами.
  2. Також шкода напою може полягати в неякісному меді, чаї або їх поганий сукупності. Вибирайте ці продукти ретельно, особливо мед.
  3. Щоб не зіпсувати зуби (напій адже солодкий), не забувайте полоскати рот після чергового чаювання.
  4. Надмірне вживання чаю з медом веде не до схуднення, а до ожиріння, тому навіть якщо ви дуже любите цей напій, не пийте його в занадто великій кількості.
  5. Мед - це продукт, що викликає алергію у деяких людей, тому якщо ви чутливі до нього, вам протипоказаний чай з медом. З цієї ж причини мед заборонено давати дітям до трьох років.
  6. До меду можуть бути дуже чутливі вагітні жінки, тому перш ніж почати активно пити чай з медом, потрібно порадитися зі своїм лікарем.

Безсумнівно, чай з медом - це хороший напій, але і його потрібно пити в міру з дотриманням основних рекомендацій. Тоді ви не нашкодите своєму організму і отримаєте максимальну користь для здоров`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!