» » » Як є рижики?

Як є рижики?

Як є рижики?

Рижики є одними з найбільш смачних і корисних грибів з сімейства сироежкових. Ці гриби містять природні антибіотики та інші корисні для організму речовини. Багато грибники по праву вважають рижики найважливішим грибом. Ці чарівні грибочки ви легко можете знайти поруч з сосною, яка росте на схилах утворився лігва.

Рижики легко відрізнити від схожих грибів по їх яскравою оранжево-червоною забарвленням. Зазвичай вони не ростуть одні, а живуть цілими сімейка. Капелюшок рижиків може вирости до 17 см в діаметрі, у молоденьких грибочків капелюшок опуклі, а вже у застарий вона широко-лійчастого. Однак мало хто знає, як вживати ці гриби, тому розберемося, як є рижики.

Спосіб приготування

Методів приготування цих чудових грибів велика кількість. Їх можна їсти сирими, консервованими, солоними, маринованими. І в маринованому і солоному вигляді вони зберігають свій яскравий окрас. Багато також люблять рижики смажені, вважаючи, що і в даному виді вони не поступаються за смаковими якостями солоним побратимам.

сирі гриби



Отже, багато грибники вважають за краще їсти ці чудові грибочки в сирому вигляді. Для правильної підготовки грибів до трапези вам буде потрібно глибока миска, сіль і свіжі наймолодші рижики. Також буде потрібно годину-півтора часу для того, щоб вони стали їстівними.

Покладіть грибочки в ряд, вгору пластинками, так, щоб при солінні, сіль потрапила на кожен рижик і дайте постояти їм години-півтори. Через цей час вони дадуть червонуватий сік і це і є знак того, що вони готові до вживання. Гірчинка при цьому виді готування грибів додає особливого пікантний смак Рижиков, і є відмінною закускою, наприклад, до холодної горілки.

Інші

Звичайно, у кожного свій смак і вибір того, як є рижики (в якому вигляді) у всіх людей свій. Варто лише згадати, що способи соління, маринування і смаження цих грибів схожі з такими ж рецептами, універсальними для всіх інших представників сімейства. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!