» » » Чим корисний глід?

Чим корисний глід?

Чим корисний глід?

Глід є великий чагарник або невисоке дерево в залежності від породи.

До речі, не випадково глід носить таку назву - в перекладі з грецької воно означає міцний - деякі види можуть цілком дожити і до трьохсот років!

Чи корисний глід для серця?

Глід давно славиться своїми лікарськими засобами, гомеопати часом його називають "ліками для старого серця". Зрозуміло, мова тут йде скоріше про функціональну активність і силу серця, ніж про його віці. Ягоди глоду сприяють розширенню просвіту судин серця, таким чином до серця надходить більше кисню, а це, в свою чергу, знижує прояви ішемічної хвороби серця.

Чим корисні ягоди глоду в цілому?

Крім позитивного впливу на серце, глід використовується в лікуванні захворювань печінки і жовчовивідних шляхів. Також здавна ягоди глоду використовувалися в разі нервового перезбудження, безсоння і мігрені.

Глід при вагітності

Відповідаючи на питання, чим корисний глід для вагітних, можна помітити, що він використовується в основному в заспокійливих цілях, проте вкрай важливо знати, як правильно готувати подібні заспокійливі чаї.

Як і у будь-якого лікарського засобу у глоду є свої протипоказання, які необхідно враховувати. По-перше, це може бути звичайна непереносимість, по-друге, уникайте вживання глоду, якщо вам потрібна підвищена концентрація уваги. Ну і, зрозуміло, потрібно з обережністю використовувати глід вагітним жінкам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!