» » » Як приготувати фрикадельки?

Як приготувати фрикадельки?

Як приготувати фрикадельки?

Фрикадельки хороші тим, що їх за один раз можна приготувати дуже багато, а витратити на це всього півгодини, а іноді і того менше. При цьому частина використовують відразу, а решта - заморожують, що теж дуже вигідно. Але все ж головне полягає в тому, що правильно приготовлені фрикадельки дуже смачні. А про те, як приготувати фрикадельки, я вам сьогодні розповім. Ми розглянемо кілька хороших способів їх приготування, а почнемо з найпростішого, на який, при належній вправності, у вас піде всього хвилин двадцять.

Як приготувати смачні фрикадельки



Як ми вже говорили, найкраще зробити багато фрикадельок відразу, щоб їх вистачило на 3-4, а то і 5 страв. Для того щоб приготувати 50-60 фрикадельок, нам знадобиться 0,5 кг м`ясного фаршу, м`якуш половини батона і 50 мл молока, а також сіль з перцем за смаком. Фарш підійде практично будь-який: свинина, курка, свинина навпіл з яловичиною або з куркою і т.п. - В загальному, кому що більше подобається. Тепер розмочуємо м`якуш батона в молоці і робимо з нього однорідну масу, руками або блендером - не важливо, головне, щоб вийшла кашоподібна маса. Далі змішуємо розмочений батон з фаршем і прокручуємо через м`ясорубку. Якщо хочете отримати «повітряні» фрикадельки, прокрутити фарш потрібно два, а то і три рази. Потім солимо, перчимо, як вам завгодно і починаємо ліпити кульки руками. Ті фрикадельки, які ви не збираєтеся використовувати, можна відразу прибрати в морозилку, причому, прямо на обробній дошці. Після того як вони замерзнуть, зніміть їх з дошки і висипте в поліетиленові пакети - в кожен приблизно по 20 штук і покладіть їх знову в морозилку, де вони можуть зберігатися тепер досить довго. Деякі намагаються вдосконалити цей рецепт, використовуючи різні добавки: яйця, зелень, цибулю, але все ж найніжніші і приємні фрикадельки виходять ось таким класичним способом - з білого хліба, розмоченого в молоці, і м`ясного фаршу. Хоча, звичайно, покращувати смак можна, якщо є бажання. Ну а тепер перейдемо до інших рецептами.

Як приготувати фрикадельки в соусі



Крім інгредієнтів, зазначених в попередньому рецепті, нам ще знадобиться яйце, середня цибулина, великий зубчик часнику, 2 столові ложки олії (рослинного) і по столовій ложці томатної пасти і муки. Сіль, перець і спеції, природно, додаємо до смаку. Отже, як приготувати фрикадельки з підливою? Фарш готуємо точно так же, як і в класичному рецепті, але вливаємо туди яйце, після чого прокручуємо всю масу через м`ясорубку. Ділимо масу на рівні частини і ліпимо з них фрикадельки. Тепер деко змащуємо олією і укладаємо туди тільки що виліплені фрикадельки. Запікаємо в духовці близько півгодини. Духовка повинна бути попередньо розігріта до 200 градусів. Підливу готуємо окремо. Для цього ріжемо і обсмажуємо цибулю і часник в олії хвилин десять на слабкому вогні. Тепер додаємо борошно і томатну пасту на різні половини і по черзі помішувати дві хвилини. Після цього все добре перемішуємо і вливаємо 3 склянки холодної води, потім солимо і знову розмішуємо. Доводимо соус до кипіння і знімаємо, потім додаємо спеції, дістаємо фрикадельки і рівномірно заливаємо соусом. Після цього ставимо все назад в духовку і запікаємо ще 15 хвилин. Блюдо готове! 

Як приготувати фрикадельки в мультиварці

Тут інгредієнти такі: фарш, цибулю, соняшникова олія, м`якуш батона, яйце - все, як у попередніх рецептах. Ну, а крім цього, потрібно взяти одну моркву, трохи молока, по 2 столові ложки сметани і томатної пасти і, звичайно, сіль, цукор і спеції за смаком. Саму масу для фрикадельок робимо точно так же, а ось цибуля потрібно попередньо обсмажити, нарізавши дрібними кубиками, і покласти в окремий посуд. Після цього додаємо в цибулю масу і морква, попередньо натерту на тертці (бажано дрібній) і все змішуємо. Тепер вбиваємо в суміш яйце, додаємо спеції і сіль і перемішуємо. Виліпив з цієї маси фрикадельки, укладаємо їх в каструлю мультиварки, попередньо змастивши її дно рослинним маслом. Соус зробіть з томатної пасти і сметани з додаванням деякої кількості солі і цукру (за бажанням). Варимо соус і виливаємо на фрикадельки, після чого включаємо режим «гасіння» і тушкуємо протягом години. Ну, а інші хороші рецепти приготування фрикадельок ви знайдете ось в цих статтях: «Як варити фрикадельки?»І«Як приготувати суп з фрикадельками?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!