» » » Як гасити м'ясо?

Як гасити м'ясо?

Як гасити м`ясо?

У кулінарії словом «гасити» характеризується процес приготування страви в певній кількості води або соусу з додаванням приправ, вина, коріння, прянощів, а також просто у власному соку. Процес гасіння довготривалий, відбувається на повільному вогні, займає від 35 хвилин до двох годин. Загальнонародний інтерес до того, як гасити м`ясо, зрозумілий. Так як в результаті виходять ніжні і м`які страви, насичені соком бульйону і спецій.

Правильна посуд - перший і важливий крок.

Посуд для гасіння повинна бути з товстими стінками і кришкою, виготовлена з чавуну, жароміцного скла, харчового алюмінію, Термокерамика. За те, як правильно гасити м`ясо відповідає матеріал і конструкції посуду. Вона не дозволяють їжі підгорати і підтримує високу температуру. Це необхідно при гасінні страв. Конструкції і форми посуду можуть бути різноманітними - сотейник, казан, качатницю, чавунець, керамічний горщик.

Яке м`ясо найкраще гасити

Гасити можна будь-яке м`ясо - свинину, яловичину, баранину, дичину. Спосіб ідеальний для приготування «грубих» частин туші. Довгий процес термообробки м`яса дозволяє використовувати в його складі сполучну тканину і жир, що відбивається в ціні на продукт. Знайте, що втрати до моменту приготування складають від 30 до 40% початкового ваги. Час гасіння м`яса також залежить від розміру шматків. Тепер детальніше, як правильно гасити м`ясо.

Гасіння баранини, свинини, яловичини

Для гасіння баранини вибирають грудинку або лопатку. Правильно гасити м`ясо рекомендується у великій кількості води, на повільному вогні. Попередньо треба промаринувати м`ясо кільцями цибулі, чорним меленим перцем, зеленню, сіллю. Довго гасити не треба, інакше вона стане сухою і жорсткою.

Для тушкованої свинини можна брати будь-яку частину туші. Спочатку м`ясо необхідно обсмажити. Для гасіння додатковий жир не потрібен, свинина м`ясо жирне їй і свого вистачає. Посуд потрібна простора, щоб було зручно розварюватися м`яса. Перед тим як почати обсмажувати і тушкувати м`ясо, його можна замаринувати в спеціях, спеціальних маринадах, винному оцті.

Яловичину перед гасінням посипають борошном, обсмажують на жирі до рум`яної скоринки. Переклавши в ємність для гасіння разом із залишками жиру, заливають водою і обробляють на повільному вогні. У міру випаровування додають воду.

Поради як гасити м`ясо в мультиварці

Режим «гасіння» передбачає ловлення м`яса при зовсім невисокій температурі, ця відмінність від «класичного» гасіння на вогні, де відбувається википання соусної рідини. Попередньо обсмажене м`ясо поміщається в мультиварку, окремо обсмажується цибуля і часник, приєднується до м`яса. Далі йдуть спеції і соус, все перемішується і можна гасити м`ясо в мультиварці. Звичайно, час приготування значно більше - близько 8-9 годин, але для зайнятих людей, підійде.

Рецепт для закріплення матеріалу



«Свинина, тушкована з яблуками» - старий рецепт російської кухні.

Набір продуктів - 0,5 кг. свинини, 100 гр. яблук, 2 головки ріпчастої цибулі, 50 гр. жиру, 30 гр. борошна, 3 столові ложки кмину, сіль.

Приготування: свинина цілим шматком натирається сіллю, посипається борошном і обсмажують в жирі на сковороді. Далі перекладається в посуд для гасіння, поливається жиром зі сковороди. У посуд додається кмин, шматочки яблук, кільця цибулі. Час гасіння 2 години.

Соус: в сік після гасіння додається борошно і доводиться до кипіння, проціджують.

Подача: свинина подається нарізаними скибочками, окремо ставиться соус.

Гарніри до свинини: картопля відварна, свіжі овочі, рис.

Тепер Ви точно знаєте, як гасити м`ясо!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!