» » » Як приготувати хе?

Як приготувати хе?

Як приготувати Хе?

Це просто приголомшливий салат! Риба Хе - блюдо корейське, в оригіналі, як стверджують гурмани, воно відрізняється від російського варіанту. Розглядаючи практичну сторону питання приготування салату в Росії, ми сьогодні наведемо масу особливостей салату Хе, які придумали і упровадили в домашнє виробництво наші милі господині. Отже, вивчаємо, як приготувати Хе.

Продукти, які знадобляться

Спочатку вибираємо рибу. Корейці роблять Хе з сазана або судака. Причому судак вибирають набагато частіше. У нас багато хто воліє червону рибу, тому що впевнені в річковий кісток багато. Та й мікропаразити в ній живуть, а в салат йде риба без теплової обробки, сира. Тому враховуйте всі ці фактори і вибирайте рибу самі. Для салату треба брати м`якоть риби, очистивши її від кісток. А от щодо відділення шкіри від риби сперечаються не тільки російські господині, але і корейці. Шкіра дозволяє рибним шматочки не розвалитися, а в салаті важливо зберегти цілісність кусочков.Кроме риби нам буде потрібно 2-3 головки цибулі, 5 зубчиків часнику, сухий або свіжий червоний гострий перець, кінза свіжа або суха, можна додати зіру, соєвий соус і оцет ( про фортеці поговоримо пізніше).

маринування

Спочатку ми беремо рибу, чистимо її, відрізаємо голову, плавники і хвіст, видаляємо хребет. Якщо ви взяли свіжу рибу з міцної тугий м`якоттю, то можна видалити шкіру. Нарізаємо м`якоть тонкими шматочками, розміром 1 на 3 см, товщиною так само в 1 см. Заливаємо рибу оцтом. Якщо ви берете оцтову кислоту, то маринувати доведеться 30-40 хвилин. А якщо у вас 9% -ний оцет, то час маринування збільшується до 12 годин. Є рецепти, в яких рекомендують спочатку, перед маринуванням, проварити 20 хвилин рибу на пару. Також деякі рекомендують обсмажити 3 хвилини в розпеченому маслі. Вирішуйте самі, чи треба вам піддавати рибу термічній обробці. Якщо ви любите м`якше, або справді хвилюєтеся щодо паразитів в рибі, то обробки розпеченим маслом не завадить, та й смак не погіршить. Корейці беруть просто сиру рибу.

підготовка продуктів



Поки риба маринується, треба нарізати цибулю кільцями, приготувати спеції, розжарити олію на плиті і покласти туди перець, зіру, часник, кінзу. Все це прожарити рівно 3 хвилини і остудити. Якщо ви ще не знаєте, як правильно приготувати Хе, і займаєтеся цим вперше, треба готувати строго за рецептом. А ось, якщо ви вже освоїли це мистецтво, спробуйте один цікавий варіант. Багато господинь вдосконалили рецепт і додають в салат Хе терту моркву на тертці для корейської моркви. Її поки в масло класти не треба. Та й саме масло поки розжарювати не треба, якщо ви будете додавати в Хе морква.

приготування салату



Якщо ваша риба готова, то можна починати збирати салат. Одна порада, як приготувати рибу Хе правильно. Для визначення готовності риби візьміть шматочок і розрізати вздовж. Придивіться до зрізу. Якщо колір у шматочка рівний, то все добре, можна приступати до складання салату. А ось, якщо у країв світліше, а до середини темніше, то це означає, що риба не промаринувалося.

Добре промаринуватися рибу треба спробувати. Якщо вона сильно кислий, то промийте водою. До риби треба додати масло, в якому прожарити спеції, перець, цибулю, часник і соєвий соус. Все ретельно перемішують, намагаючись не травмувати структуру риби. Салату треба настоятися 2-4 години без холодильника. Потім можна подавати до столу. Такий салат може зберігатися в холодильнику до 7 днів. Якщо ж ви готуєте салат з морквою, то в мариновану рибу треба додати моркву і цибулю. Потім нагріти масло до максимальної температури, покласти туди червоний перець і часник, прожарити 2-3 хвилини і залити рибу з овочами. Перемішати і дати настоятися, затягнувши тарілку харчовою плівкою.

Якщо ви не знаєте, як приготувати Хе з щуки, то скористайтеся цією порадою: додайте до неї моркву і свіжий огірок. А решта все робіть також, як розказано вище. Нашатковану тонко, моркву і нарізану тонкою локшиною, огірок, треба додати в самому кінці приготування салату. Єдине правило, яке тут треба буде дотримуватися - нарізайте рибу разом зі шкірою. Річкова риба легше розпадається, тому це скріпляє ланка необхідно.

Готову рибу або розкладають невеликими порціями в піали, але можна і подати в одній великій тарілці, щоб гості самі накладали собі необхідну кількість салату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!