» » » Як приготувати курку-гриль?

Як приготувати курку-гриль?

Як приготувати курку-гриль?

М`ясо курки, незважаючи на свою поживність, є низькокалорійним, дієтичним, продуктом з мінімальним вмістом холестерину. Воно є джерелом вітамінів А, B1 і B2, великої кількості мінеральних речовин, амінокислот. М`ясо птиці - цінна складова для повноцінного раціону людини, що бажає залишатися здоровим довгі роки. Тому, регулярне споживання м`яса курки сприяє зміцненню імунітету, підтримці сил і здоров`я.

Крім цього, куряче м`ясо - смачний і легкий продукт, доступний кожному. З усього різноманіття способів його приготування варто окремо згадати про курку-гриль - улюбленою їжі багатьох людей не тільки в Росії, але і в інших країнах світу.

Що таке курка-гриль

Походження слова «гриль» відносять до французького «griller» - смажити, обпалювати. У кожному місті можна зустріти спеціальні намети, де продається це популярне ласощі. Не вщухають суперечки про користь / шкоду подібного харчування. Якщо вас турбують розмови про містяться в курці-гриль канцерогени, але хочеться побалувати себе рум`яної курочкою, ця стаття - для вас. У ній йтиметься про те, як приготувати її в домашніх умовах.

Як приготувати курку гриль? Дотримуйтесь нескладних рекомендацій, і результат не змусить себе чекати.



Перш за все, вибираємо тушку. Для приготування ідеально підійде м`ясо молодих птахів - ніжне і володіє тонким смаком. Існує кілька спосіб готування курки-гриль: на рожні, в звичайної духовці та мікрохвильовій печі. Ми поговоримо про двох останніх, так як вони найбільш доступні для середньостатистичної господині.

Отже, як приготувати курку гриль в духовці? З різноманіття рецептів нижче наводиться менш клопіткий і витратний, але з результатом, що не поступається за своїми смаковими якостями.

рецепт перший

Складові:

  • Курка або курча вагою 1-1,5 кілограм
  • Приправи для курки-гриль (можна замінити сумішшю червоного і чорного перцю, мускатного горіха, часнику)
  • сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Натерти курку спеціями, сіллю і рослинним маслом.
  2. Бажано, залишити маринуватися на пару годин.
  3. Після цього, покласти курку на залізну решітку і відправити в духовку.
  4. У режимі «гриль» смажити при температурі 200 градусів годину-півтори в залежності від розміру курки.
  5. Періодично поливати виділяється маринадом.

Як приготувати курку гриль в мікрохвильовці? Немає нічого простіше: скористайтеся запропонованим рецептом.

рецепт другої

Складові:

  • Курка або курча вагою до 1,5 кілограм
  • Приправи для курки-гриль
  • Сік лимона
  • часник
  • сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. З вищевказаних інгредієнтів готуємо маринад. Змащуємо їм курку. Залишити на годину (за бажанням, можна і довше).
  2. Обмотуємо фольгою для запікання кінцівки курки, щоб під час приготування вони не обвуглюється. Кладемо курку на спеціальну залізну решітку, під низ необхідно поставити тарілку для стікання масла.
  3. Включаємо мікрохвильову піч на 25 хвилин в режимі «гриль». Після закінчення цього часу, курку необхідно перевернути і залишити смажитися ще на 25 хвилин.
  4. Перевірити готовність можна так: проткнути м`ясо ножем, і якщо виділиться світлий сік, значить, курка готова. Якщо, все ж, залишаються сумніви, можна перенести курку в духовку, і в тому ж режимі «гриль» при температурі 200 градусів дати їй «дійти».

Як видно з рецептів, на практиці немає нічого складного, а виходить в рази смачніше, корисніше і дешевше, ніж в магазині. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!