» » » Як приготувати тістечко?

Як приготувати тістечко?

Як приготувати тістечко?

У домашній кулінарній книзі кожної господині, окреме місце займає приготування тістечок. Коли ми хочемо побалувати своїх близьких якимось ласощами, тоді починаємо шукати підходящий рецепт. У даній статті ми розповімо, як приготувати тістечко, розглянемо основні способи приготування і прикраси цього десерту.

Тістечко - це солодке частування невеликого розміру. Подається як фінальна точка в кінці трапези і, як правило, являє собою, маленький шедевр кулінарного мистецтва. Куплені в магазині, тістечка відрізняються шикарним і привабливим виглядом, але ті, які приготовлені в домашніх умовах, зовні можуть і поступатися, а ось за смаком часто виграють.

Основою тістечка зазвичай є тісто. Залежно від його типу і поділяють тістечка: пісочний, бісквітні, заварні, листкові, повітряні, збивні, горіхові, крошковие, мигдальні. Відмінною особливістю тістечка є присутність начинки, тому що без неї це буде вже кекс.

Основні принципи тістечок

  • Заварні. Для багатьох є секретом, як приготувати заварні тістечка, а тут головне слідувати рецептом приготування самого тіста, а потім залишиться тільки начинити. Акцент буде саме на начинці - масляний або заварний крем.
  • Листкові. Це на сьогоднішній день самий простий і смачний вид тістечок, тому що тісто можна купити готовим і фантазувати тільки з начинкою. Найпростіше - випекти в духовці листкові «язички» і обсипати їх цукром або цукровою пудрою.
  • Повітряні. Такі тістечка звичніше називати «безе». Це легке і крихке ласощі. Готується з яєчних білків, цукру і ваніліну. Без додавання борошна! У цьому полягає їх головна відмінність. Для різноманітності, звичайно, можна поєднувати їх з підкладкою з тіста. Зверху прикрашаються конфетті або цукровою пудрою.
  • Збивні. Ці тістечка схожі з повітряними. Але саме їх готують на кондитерському виробництві, з використанням сбівальной машини і строгим дотриманням технологічного процесу. Тісто для тістечок являє собою масу з яєчних білків, цукрового піску, патоки і студнеобразователя. У готовому вигляді це невеликі білі тістечка однакової форми.
  • Горіхові. Основою для таких тістечок може стати бісквітне тісто, тільки в нього слід додати 200-300 гр. горіхів (мигдаль, волоські). Вони і будуть родзинкою цих тістечок.
  • Крошковие. Ці тістечка готують із залишків обрізаного бісквітного тіста, які подрібнюють і формують з додаванням крему. Найпопулярніший вид крошкового тістечка - «картопля», за аналогією з нею роблять «яблуко», «бочонок».
  • Мигдальні. Природно буде припустити, що головним інгредієнтом є мигдаль. Його подрібнюють, додають яйця (в деяких рецептах тільки білки), цукор, борошно і випікають. Цей вид тістечка має історичні корені, які ведуть в 18 століття до Маркіза де Помпадур.

Глазур або крем



Яке прикраса для тістечка вибрати - вирішувати господині. Є багато рецептів приготування і того, і іншого. Різниця буде в тому, як спекти тістечка, а значить і в способі прикраси. Тому що кремом можна змастити і напівфабрикат, і готовий продукт, а глазур застосовується в самому кінці виключно для декорування. Тому, якщо хочете просочити тістечко, то вибирайте крем або просочення, а якщо треба тільки покрити його зверху - тоді краще підійде глазур.

Різновидів глазурі багато - цукрова, шоколадна, білкова, лимонна, мармеладна і ін. Найпопулярнішою є шоколадна глазур, яка готується з вершкового масла, молока, шоколаду або какао-порошку, цукрової пудри, крохмалю та ванілі. Змішується поступово на повільному вогні і спочатку загустіння знімається з плити. Нею добре глазурувати великі тістечка, типу заварних. А найдоступніший крем - це сметана з цукром, яким користувалися ще бабусі. Просочення же швидше за все зробити на основі цукрового сиропу з ягід. Рецептів також багато, але найпопулярніші - апельсинова, ванільна, кавова, лимонна, ромова.

Приготування пісочного тістечок



Основою пісочного тістечка є тісто з:

  • муки
  • Сахара
  • яєць
  • Масла або маргарину

Стандартне приготування пісочного тістечка починається з випікання двох пластів тесту, які по готовності змащуються будь-якої начинкою (кремом, помадкою) і розрізають рівними шматочками. Найбільш популярний вид цих тістечок - смужки з кремом. Як зробити тістечко: приготоване тісто розкочується в пласт товщиною 8-10 мм і випікається на сухому листі при температурі 230-250 градусів. Теплі пласти змастити повидлом і розрізати на квадратики. Верх заглазіровать і прикрасити ягідкою.

Приготування бісквітних тістечок

Приготування бісквітних тістечок, в більшості своїй, схоже на пісочний, різниця в консистенції готового тіста - воно пишне, об`ємне і м`яке. Як правило, його просочують або рясно змащують кремом. Рецепт смачного бісквітного тістечка:

  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Сметана - 1 ст.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Борошно - 2 ст.
  • Рослинна олія - 2 ст.л.

Відокремити білки від жовтків і збити: жовтки з цукром, а білки - в круту піну. Жовтки змішуємо зі сметаною, маслом, борошном і содою. У цю масу акуратно додаємо білки. Готове тісто викладаємо на змащений маслом лист і встановлюємо в прогріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин, до світло-коричневого кольору. Остигнуло тісто формуємо в кружечки (за допомогою форми або склянки), з`єднуємо їх кремом, яким покриваємо їх боки і верх. Рясно посипаємо крихтою від тесту з додаванням подрібнених горіхів. Ви можете також ознайомитися з нашою статтею: «Як приготувати тістечко картопля?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!