Чим замінити молоко?

Чим замінити молоко?

Деякі немовлята нерідко страждають алергією на молоко. Подібна різновид недуг не настільки і рідкісна, але до двох років від неї не залишається і сліду. Побачити симптоми алергії не так вже й складно: після годування у дитинки виникає рідкий стілець, різко роздувається живіт. Малюк довго плаче після того, як його закінчили годувати, тому що у нього стали з`являтися коліки. Іноді можливо утруднення дихання, а також виділення з носової порожнини. І тоді ви замислюєтеся, ніж замінити грудне молоко.

Продукти, які можуть замінити молоко

  1. Так чим замінити дитині молоко? Як варіант, можна додати в раціон дитини продукти з сої. Сир, молоко, йогурт і кефір із сої сьогодні легко можна знайти в звичайному супермаркеті (зовсім необов`язково йти в магазини з дитячим харчуванням), крім того, ви можете відвідати мережу магазинів "Інтерсоя". Перш за все варто перевірити, чи не перебуває в організмі вашої дитини алергічна реакція на соєвий білок: почастуєте його маленькою ложечкою цього білка (всі дії проводите вкрай обережно, як і при першому прикорму). Після того, як ви побачите, що проблем немає, можете сміливо годувати малюка соєвими продуктами в певних пропорціях.
  2. У період з дев`яти місяців до року молоко з сої дозволяється давати лише по 200 мл. два рази в тиждень, сир із сої - по сорок грам два рази в тиждень, інші соєві молочні продукти - близько двохсот мл. два рази на тиждень.
  3. У віці 1 - 3 років молоко з сої дають дитині по двісті мл. три рази на тиждень, інші кисломолочні продукти з сої - по двісті мл. три рази на тиждень, сирні продукти з сої - по сто грам два рази в тиждень. Їли дитина старше 3-4 років, то йому дозволено давати соєвий сир.
  4. Крім усього вищесказаного, на сьогоднішній день у великих супермаркетах можна знайти безглютенові (ті, які не містять білка різних злакових культур) їстівні добавки до їжі - крекери, макарони, печиво та ін. Такий їжею також дозволяється урізноманітнити раціон. Однак варто не забувати і про різноманітність фруктових, овочевих і м`ясних страв. Можна подавати до столу рисову, гречану, кукурудзяну каші, а також інші страви з вищевказаних круп (пудинги, запіканки). А ще чим можна замінити молоко? Крім того, в раціон дитини можна включити і всілякі продукти, що містять козяче молоко.


У молочних продуктах міститься велика кількість вітаміну D, який можна знайти і в інших продуктах, таких як брокколі (містить нутрієнти, які підвищують щільність кісток), креветки, курячі яйця, збагачений апельсиновий сік, ананас і мигдаль. Таким чином, якщо у вас або у вашої дитини алергія на молоко, не варто впадати у відчай, - вихід знайти дуже просто. Ви тепер знаєте, чим замінити молоко.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!