Чим замінити сир?

Чим замінити сир?

Сир дуже часто використовується при приготуванні різних кулінарних шедеврів: суші, лазаньї, піци, пасти, чизкейка. Однак, в класичних рецептах використовуються такі сорти сиру, які або складно знайти в звичайних магазинах, або вони не по кишені простому обивателю. Чим замінити сир в таких рецептах і як підібрати дорогим сортам сиру бюджетну альтернативу?

Чим замінити сир Пармезан

Пармезан - твердий італійський сир, його структура ламка, зернисто-луската, тому при плавленні він не утворює ниток. Для приготування однієї головки пармезану потрібно 550 літрів молока, а час дозрівання такої головки після приготування - 36 місяців. Не дивно, що вартість кілограма доходить до 1200 рублів. Зрозуміло, у домогосподарок виникає питання, чим можна замінити сир такої вартості?

Якщо в рецепті використовується тертий пармезан (для піци або лазаньї), то можна замінити його будь-яким твердим сиром: «Рокишкис» або «Джюгас» (Литва), «Швейцарський сир» (Алтай), будь-який голландський або російський сир твердих сортів.

Для страв, де важливий смак пармезану або його властивість не плавитися до тягнуться ниток, єдиною можливою заміною вважається сир «Грана Падано» (Італія).

Чим замінити сир Рікотта



Рікотта - італійський молочний продукт, який готують із сироватки, яка залишилася після приготування Моцарелли або інших сирів. Рікотта має солодкуватий присмак, її жирність варіюється від 8 до 24%. Найчастіше Рікотту використовують для приготування десертів: тортів, пирогів, каннолі. Кілограм цього сиру коштує приблизно 1000 рублів, але можна знайти і більш дешевий аналог цього сиру, а точніше, приготувати його самостійно.

Візьміть пакет кислого молока і заморозьте його в морозильній камері. Дістаньте заморожений пакет і розріжте його. Візьміть каструлю, поставте на неї друшляк, на друшляк укладіть кілька шарів марлі. Покладіть заморожений шматок кислого молока в цей друшляк і залиште танути на ніч. За ніч сироватка втече в каструлю, а в друшляку залишиться сирна маса. Зберіть марлю в вузлик і відіжміть масу. Аналог сиру Рікотта для тортів і чізкейк готовий.

Чим замінити сир Філадельфія

Сир «Філадельфія» - м`який вершковий сир з молока і вершків з ніжним смаком. Назва «Філадельфія» - це марка вершкового сиру, яка з`явилася з легкої руки американської компанії Крафт Фудс. Ціна за баночку в 175 грам доходить до 250 рублів. А якщо в рецепті потрібно взяти грам 600 цього сиру? Зрозуміло, потрібно шукати більш дешевий аналог. Найбільш схожими на «Філадельфію» є сири Маскарпоне і бурси, а й вони коштує чимало. З економ-варіанту підійде сир «Almette» ( «Hohland»), «Buko», «Rama Creme Bonjour». Деякі господині використовують плавлений сир «Дружба» і вершковий «President» в ванночках, а також сири «Viola» і «Violett».

Чим замінити сир Маскарпоне



Маскарпоне - італійський вершковий сир з регіону Ломбардія. Містить 75% жиру і має кремоподібну консистенцію, тому часто використовується при приготуванні десертів: чізкейк, тірамісу, використовується і в якості масла для бутербродів. Для його приготування беруть коров`яче молоко або молоко буйволиць. Вартість Маскарпоне не поступається вартості сиру «Філадельфія». Ось деякі рецепти для приготування «замінника» сиру Маскарпоне.

Аналог сиру Маскарпоне №1

  • Вершковий сир (будь-який крем-сир з «замінників» сиру «Філадельфія») - 1 упаковка;
  • Вершки (жирні) - 100 мл;
  • Вершкове масло (краще заздалегідь розм`якшити) - 2 ст. л.

приготування:

Змішайте в мисочці все інгредієнти: вершковий сир, вершки і розм`якшене масло. Ретельно перемішайте, можете збити блендером. Використовуйте для десертів або для приготування ніжних бутербродів.

Аналог сиру Маскарпоне №2

  • Жовток курячого яйця - 3 шт;
  • Цукор - 100 г;
  • Молоко (або вершки 10% -ної жирності) - 75 мл;
  • Сир Рікотта (можете взяти його замінник, який описаний вище) - 430 грам;
  • Вершки жирні (35%) - 200 мл.

приготування:

Вилийте в каструльку жовтки і молоко, додайте цукор. Варіть суміш на слабкому вогні пару хвилин. Остудіть суміш.

Жирні вершки збийте, додайте в суміш. Додайте сир Рікотта або його замінник і ретельно перемішайте.

Аналог сиру Маскарпоне №3

  • Вершковий сир - 230 грам;
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Вершки жирні (35%) - 2 ст. л.

Вершки збийте, додайте всі інші компоненти, ретельно перемішайте. Використовуйте готову суміш для приготування десерту тірамісу.

Крім того, сир Маскарпоне замінюється сумішшю вершків і сиру. Для цього вам потрібно змішати некислий жирний сир з жирними вершками і збивати до одноманітної густої маси.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!