» » » Що таке люкс?

Що таке люкс?

Що таке люкс?

Чим би не був зайнятий людина, місце його роботи або відпочинку вимагає певного освітлення. Знання чіткого значення величини освітленості, яке дозволяє людині довгий час не відчувати втоми очей, і змусило людей, що займаються створенням ергономічних умов праці, досконально вивчити, від чого саме залежить освітленість. Не варто плутати яскравість (світло, відбите від поверхні) і освітленість (світло, що поширюється по поверхні).

Люкс - одиниця освітленості

Саме кількість світла, поширене по певній площі поверхні, і є освітленістю. При складанні санітарно-технічних паспортів освітленість, як і будь-яка величина, яка бере участь в цьому процесі, повинна мати свою одиницю виміру, якою і став люкс (від лат. "Lux" - "світло"). Люкс дорівнює освітленості поверхні в 1 м2 при світловому потоці падаючого на неї випромінювання, що дорівнює 1 люмен.

Значення інших наукових понять можна знайти в розділі фізичні поняття.

Якщо говорити про те, що таке люкс в фотографії, то це освітленість фотографій. При поганому освітленні фотографи «покращують його», виставляючи правильну експозицію, тобто додаючи освітленість (той же «люкс») на плівку або фотоматрицю.

Інші значення слова «люкс»

Присутнє в будь-якому повідомленні слово «люкс» означає найкраще з усього, що може бути запропоновано. Люкс в даному випадку визначає височайшік клас, сорт і т.п.

Люкс - це також кращий номер, каюта, місце і т.п. Наприклад, кругосвітню подорож на лайнері в каюті «люкс» - це приємні враження не тільки від побаченого, а й від умов проживання та обслуговування по вищому класу. Також можна зустріти місця «люкс» в готелях або в поїздах. Люксовий номер відрізняється максимальною комфортністю, розкішшю і висококласним обслуговуванням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!