» » » Де знаходиться ермітаж?

Де знаходиться ермітаж?

Де знаходиться Ермітаж?

На карті

Ермітаж

Цей грандіозний за своїм масштабом музей навіки вписано в історію світової культури, як один з найбільших в Європі. Напевно, багато росіян знають, де знаходиться Ермітаж. Конкретна адреса: будинок 2, Палацова, Санкт-Петербург, Росія. Музей є національним надбанням і називається Державним (знаходиться під юрисдикцією і охороною держави).

Історія

Основоположницею музею можна вважати Катерину Другу. Вона набувала твори в колекцію для себе, приватно. Спочатку це зібрання предметів мистецтва розташовувалося в невеликому палацовому флігелі, званому Ермітаж, звідки і пішла назва. У 1852 зібрання творів було відкрито до перегляду широкій публіці.

сучасність Ермітажу

Нині держустанова - досить складний комплекс приміщень: сховищ і виставкових залів, по площі і за розмірами колекції є одним з найбільших в світовому плані (кількість експонатів досягає трьох мільйонів одиниць). Там виставлені пам`ятники культури і твори мистецтва з усього світу і від кам`яного віку до наших днів.

Як дістатися

Потрібно доїхати на метро до станції «Адміралтейська». На виході зі станції повернути ліворуч, потім - на Невський. Йти до річки Неви в напрямку Адміралтейства. Біля нього і буде шуканий музей (в кінці проспекту потрібно повернути на Двірцеву). Від метро дорога займає до 20 хвилин.

Детальніше - в матеріалі Яка найближча до Ермітажу станція метро.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!