» » » Що таке глюкоза?

Що таке глюкоза?

Що таке глюкоза?

Вуглеводи - це одна зі складових харчування людини. Без них неможливо засвоєння жирів, білків. До вуглеводів належать: моносахариди, полісахариди, фруктоза, сахароза, мальтоза, крохмаль, харчові волокна і глюкоза. Що таке глюкоза - давайте поговоримо про неї докладніше.

Глюкоза - головне джерело енергії

Глюкоза сталася від грецького слова glykys. У перекладі - солодкий. Цей вуглевод є найважливішим компонентом обміну речовин в людському організмі.

В організм глюкоза потрапляє разом з їжею, де всмоктується травною системою. Далі потрапляє в кров, яка розносить її по всіх тканинах і органах. Перебуваючи в кровоносній системі, глюкоза міститься в оболонку з інсуліну, це - спеціальний гормон, що виробляється підшлунковою залозою. Без інсуліну глюкоза не буде засвоєна. А якщо виникають проблеми з розвитком інсуліну, то виникає цукровий діабет. Інсулін необхідний для засвоєння глюкози печінкою, м`язовими і жировими тканинами. Серце, нирки, нервова система, мозок отримують глюкозу без інсуліну. Надлишок глюкози або недолік її в організмі може привести до серйозних порушень.

Для чого потрібна глюкоза? Глюкоза - головне джерело енергії для організму людини. Тут може бути порівняння з електрикою, необхідним для роботи техніки чи з бензином, на якому працюють багато автомобілів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!