» » » Чому роман названий "євгеній онєгін"?

Чому роман названий "євгеній онєгін"?

Напевно, багато читали знаменитий роман А. С. Пушкіна "Євгеній Онєгін" і замислювалися над його назвою. Чому роман названий "Євгеній Онєгін"?

Цей роман названий ім`ям того героя, якого Пушкін представляв центральним персонажем свого роману у віршах, саме про його життя розповідається на протязі всього твору. Євген - молода людина, представник "золотої дворянської молоді", свою жіхні проводить бездіяльно і строкато на балах, в ресторанах і в театрах. Але тим не менш, він не дурний, і таке життя йому швидко набридає, він шукає собі нові інтереси. В образі головного героя укладено конфлікт між середовищем і особистістю, який був не тільки у одного Онєгіна, а й у багатьох людей теж. Онєгін - це збірний образ молодих дворян його часу. Завдяки цьому роман також названий "Євгеній Онєгін".

Тепер звернемося до значення імені головного героя. З грецького ім`я "Євген" означає "благородний", а його прізвище походить від назви річки Півночі "Онега". Поєднання саме цього прізвища і імені дуже мелодійно, що важливо для будь-якого вірша, а цей роман, як відомо, написаний у віршах. Крім того, прізвище "Онєгін" як би підкреслює розважливість і холодність головного героя цього роману.

Підіб`ємо підсумок в питанні про те, чому роман названий ім`ям Онєгіна:

  • Євгеній Онєгін - головний герой роману, у творі розповідається про його життя, оповідання будується навколо цього персонажа;
  • Євгеній Онєгін - збірний образ молодих людей-дворян свого часу, він уособлює собою конфлікт між середовищем і особистістю;
  • Звучання імені та прізвища "Євгеній Онєгін" мелодійно і красиво, що дуже важливо для віршованій форми роману.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!