» » » Який він: онєгін?

Який він: онєгін?

Який він: Онєгін?

Євгеній Онєгін є головним героєм однойменного роману А. С. Пушкіна, написаного в першій половині 19 століття. Автор дає не тільки яскраву і точну характеристику образу персонажа, а й оцінку всьому світському суспільству того часу.

Нижче передано опис Євгенія Онєгіна з роману А. С. Пушкіна.

Який же він: Онєгін

У самій першому розділі вже в початкових рядках поет розповідає читачеві, хто такий Євген. Герой представляється людиною кілька легковажним, позбавленим будь-яких пристрастей і в свої молоді роки вже втомленим від життя. Виховання йому дано поверхневе, вирощений в «високих колах», він умів і знав рівно те, що цінувалося його оточенням, про це написано тут:

Він по-французьки абсолютно Міг висловлюватися і писав, Легко мазурку танцював І кланявся невимушено ...

А що ще потрібно вміти людині, в чиє проведення часу включені бали, походи в театр і дружні посиденьки? Ось таким міським жителем Онєгін потрапляє в село, після того, як отримав спадок від покійного дядечка.

А тут і без того нудьгує молодої людини чекають розповіді місцевих матусь про вареннях і тихий розмірений хід життя.

Інший світ



Чи не мав особливих уподобань Євген не розуміє почуттів свого знайомого - Ленського, який живить ніжну, але глибоку пристрасть до Ольги. Чи не зрозуміти йому і одкровень чистої і задумливою Тетяни, всі відповіді Онєгіна нагадують їй витримки з французьких романів, популярних в той час.

І ось, настає час дуелі. Звичайно, Ленський промахнувся, але що заважало Онєгіна зробити те ж саме? Але немає, його рука тверда і він вбиває того, хто був йому всіх ближче в цьому світі.

Зрештою Онєгін приходить до повного невдоволення життям, не розуміючи її. Усвідомлення прийде набагато пізніше, під час зізнань Тетяні, він нарешті зрозуміє, що «вільність і спокій" не "заміна щастя». Адже щастя не має на увазі самотності, для людини вкрай важливі прихильності: друзі та кохані.

Така задумка автора, що прозріння приходить до героя занадто пізно, коли він уже втратив і близького друга, і Тетяну.

Детальніше про структуру роману і особливості твору ви можете прочитати в наших статтях:

Інформацію про інших шедеврах літератури ви можете знайти в розділі нашого сайту аналіз творів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!