» » » Що потрібно першокласнику?

Що потрібно першокласнику?

Що потрібно першокласнику?

Збирати дитини до школи - дуже відповідальне заняття. Особливо, якщо це робити в перший раз. Сьогодні ми розповімо, що потрібно кожному першокласнику для занять в школі.

Що потрібно купити

В першу чергу необхідно відвідати канцелярський магазин і придбати ранець і ряд необхідних речей:

  • Кулькову ручка. Вона повинна бути не дуже товстою і не дуже тонкою. При виборі зверніть увагу на механізм, чорнило і на те, як вона лежить в руці дитини. Купуйте тільки зручні якісні ручки, але не дуже дорогі, так як діти часто їх ламають або втрачають. Необхідно придбати відразу кілька ручок з чорнилом різних кольорів.
  • Рахункові палички необхідні на перших порах, поки першокласник буде вчитися рахувати.
  • Зошити і прописи. Швидше за все, протягом року дитині знадобиться не один десяток зошитів як в клітинку, так і в косу лінію. Тому можна відразу купити по одній упаковці кожного виду зошитів. Іноді зошити закуповують відразу для всього класу, батькам просто потрібно здати гроші. Це робиться для того, щоб зошити у всіх дітей були одного зразка. Також для зошитів необхідно придбати обкладинки з щільного матеріалу.
  • Звичайний олівець. Кожному школяреві необхідно мати хороший простий олівець. Зараз в магазинах представлена величезна безліч як звичайних олівців в дерев`яній або пластмасовій оболонці, так і механічних. Першокласнику ж найкраще вибрати простий дерев`яний олівець з маркуванням ТМ, що означає твердо-м`який.
  • Кольорові олівці. Кольорові олівці повинні бути яскравими і якісними. Дитина ще не освоїв досконало то, як правильно тримати олівець і з якою силою на нього потрібно тиснути, коли малюєш. Тому грифель кольорових олівців часто ламається і їх доводиться підточувати. Неякісні олівці починають кришитися, тому користуватися ними стає неможливо. Купувати набір олівців найкраще з 12 кольорів.
  • Для малювання необхідні альбом, фарби, пензлі, фломастери.
  • Точилка, стірательная гумка, лінійка - також є необхідними інструментами.
  • Кожен першокласник повинен мати набір для рукоділля: картон, кольоровий папір, клей, невеликі ножиці.
  • Крім усього цього, необхідно подбати про форму, в якій дитина буде ходити в школу. Швидше за все, форма повинна бути у всіх однакова - це потрібно дізнатися заздалегідь.
  • Також необхідно купити форму і взуття для фізкультури: для занять на вулиці і в спортзалі.


Про інших предметах можете дізнатися зі статті Що потрібно в школу першокласнику.

Що повинен знати першокласник

Звичайно, в школі навчать дитину і читати, і писати, але все ж основи цих умінь необхідно закласти батькам.

  1. Першокласник повинен знати цифри, друковані літери, непогано б ще вміти рахувати до 10, писати прості слова, читати по складах.
  2. Також дитина повинна розрізняти кольори і називати геометричні фігури, орієнтуватися в просторі - знати ліво і право, дні тижня, місяці, пори року.
  3. Першокласник повинен добре пам`ятати свою адресу, імена та прізвища батьків.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!