» » » Що таке бобслей?

Що таке бобслей?

Що таке бобслей?

Якщо вам стало цікаво, що таке бобслей, значить, швидше за все ви послухали або подивилися якийсь спортивний канал, оскільки дане слово відноситься до сфери спорту.

Бобслей - це зимовий вид спорту, в якому учасники змагаються у швидкісному спуску по спеціально обладнаній крижаній трасі на так званих бобах - особливих санях.

У бобслеї змагаються команди по двоє або четверо учасників, тобто окремо боби-двійки і боби-четвірки. Боби є керованими. Тому один зі спортсменів є пілотом, а інший (інші) - розганяє (і).

Сама траса має форму звивистого жолоби, в ній практично одні суцільні повороти і віражі. При проходженні траси важливо не зачіпати краю жолобів, щоб не втрачати дорогоцінний час. Рахунок в бобслеї йде не на секунди, а на соті і тисячні частки секунди!

Після розгону першим в боб застрибує пілот, за ним - розганяють по черзі.

Чи легко бути Бобслеїст?

З боку, можливо, і здається, що екіпажу нічого не залишається робити, окрім як віддатися законам фізики і мчати по трасі, як попало, проте це не так: навіть на такій шаленій швидкості пілот чітко контролює те, що відбувається і вносить поправки. Тим, хто вважає бобслей "катанням на санчатах", можна запропонувати промайнути на автомобілі з розчиненими дверима на літній гумі по заледенілої дорозі на швидкості 120 км / год і при цьому на повній швидкості робити повороти. Словом, легким цей вид спорту (як і будь-який інший) назвати не вийде.



До речі, в середньому довжина траси становить близько 1,5 - 2 км.

Бобслей включений до складу Зимових Олімпійських ігор.

У 2014 році на Олімпійських іграх в Сочі російські спортсмени в чоловічому бобслеї завоювали золоті медалі як в двійках, так і в четвірках.

Детальніше про бобслеї, в тому числі і про правила, ви можете дізнатися на сайті Русбоб.ру.

А значення інших нових для вас слів можна знайти в розділі визначення на нашому сайті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!