» » » Що таке маш?

Що таке маш?

Що таке маш?

Серед бобових є особливий представник під назвою маш. Крупа маш має безліч корисних властивостей, її можна використовувати в їжу як низькокалорійний продукт.

У цій статті ми розповімо про те, що таке маш, як їдять ці боби, які корисні властивості вони мають і що можна з них приготувати.

Що таке крупа маш

Боби маш також відомі під назвою золотиста квасоля. Це рослина, яка належить до сімейства бобових. Боби маш вважаються однією з найдавніших культур, їх популярність найбільш велика в Індії, також боби маш популярні в Пакистані і Бангладеш. Однак завдяки широкому розповсюдженню торгівлі боби маш стали популярні в багатьох країнах, хоча насамперед з ними асоціюється азіатська кухня. Ці боби використовують для приготування борошна, з якої потім роблять пасту, млинці або локшину і навіть морозиво.

Корисні властивості

Маш є справжнім джерелом корисних елементів. У 100 грамах містяться рослинні жири, яких всього-на-всього два відсотки, а всі інші жири корисні, полінасичені. Ці жири благотворно впливають на обмін речовин. Маш є високовуглеводної крупою, в 100 грамах міститься приблизно 50 грамів вуглеводів. Однак вуглеводи ці повільні, дають відчуття ситості, і тому багато дієтологів рекомендують цю крупу для тих, хто стежить за своєю фігурою. У крупі маш містяться вітаміни групи B і клітковина.

На відміну від квасолі або гороху маш роблять благотворний вплив на кишечник. Вони не викликають здуття, а також не дратують оболонку кишечника. Також маш дуже швидко готуються, досить замочити боби на 40 хвилин. А після цього дістати їх і промити. Боби маш рекомендовані навіть дітям, їх можна вживати вже після 6 місяців.



Нарешті, можна використовувати їх як антисептичний засіб. Якщо прийняти настоянку з маша, можна нейтралізувати дію деяких токсичних речовин, які містяться в різних продуктах. Також маш можна використовувати як засіб для загоєння термічних опіків.

Як вирощують маш

Щоб отримати від золотої квасолі максимум користі, для початку її потрібно проростити. Саме проростки цієї крупи є продуктами, які багаті вітамінами. Пророщений маш рекомендують хворим, щоб відновити сили після хвороби.

  1. Досить залити водою і залишити крупу на ніч. Потім потрібно промити маш, при цьому не пошкодивши паростки.
  2. Розкладіть його на тарілці і прикрийте марлею, яка була змочена водою.
  3. Протягом трьох діб вам необхідно буде піклуватися про бобах, постійно змочуючи марлю водою, так як боби не повинні пересихати.

Найкраще використовувати маш для приготування супів. Додайте боби в гороховий суп, рис або подайте їх до м`яса.

А ось робити із золотої квасолі різні напої або морозиво все ж не рекомендується. Так як ці продукти сподобаються людям тільки зі специфічним смаком. Їх звичайно вживають в Азії, але більшості європейців, як показує практика, вони не подобаються.

Про інших значеннях слів читайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!