» » » Що таке деградація?

Що таке деградація?

Що таке деградація?

Важливо розуміти, що будь-який термін описує сам процес, тому корисно знати, що таке деградація і які види деградації бувають.

У широкому сенсі слова, деградація - це будь-який процес, в ході якого стан системи або індивіда змінюється від кращого до гіршого. Цей термін набув найширшого поширення, так як саме він описує неминучі процеси в природі, соціумі або в життя людини. Деградація може бути декількох видів.

біологічна деградація

До такого типу деградації можна віднести навіть процес старіння, так як колись молоде і сильне істота в процесі старіння витрачає всі свої сили і навички. Деградація біологічна може бути викликана як природним, незворотнім процесом, так і травмою, хворобою або поганими умовами життя.

Соціальна деградація

Соціальну деградацію ми можемо бачити всюди. Прикладом може бути колишній співробітник НДІ, який так і не знайшов свого місця під сонцем і тепер ледь животіє, працюючи офіціантом або продавцем в дешевому кафе. Такий шлях спрощення і є соціальна деградація. До соціальної деградації можна віднести і індивідуально-духовну і інтелектуальну деградацію людини, так як це позначається на його положенні в суспільстві.

системна деградація

Системна деградація знаходить своє втілення в економічній, соціальній, духовній та методологічної сферах, що охоплюють величезні пласти суспільства або його підсистеми (економіка, оборона, ЖКГ).

керована деградація

Останнім часом, відповідаючи на питання про те, що таке деградація, фахівці все частіше піднімають тему про існування керованої деградації. Варто розглянути такий підхід окремо, кажучи про те, що таке деградація. Під керованої деградацією варто розуміти зловмисне приведення системи в спрощене стан.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!