» » » Що таке діаграма?

Що таке діаграма?

Що таке діаграма?

Більшість офісних програм мають вбудовану функцію побудови діаграм. Що таке діаграма? Це відображення якихось величин в графічному вигляді. З їх допомогою робиться порівняльний аналіз показників, простежується їх рух. Можна, можливо побудувати діаграму в Excel, Word, Adobe Illustrator, Microsoft Visio і багатьох інших програмах.

види діаграм

За формою відображення діаграми поділяються на такі основні види

  1. Лінійна - являє собою ламану лінію, побудовану на координатної сітки. Підкреслює безперервність процесу, тенденцію і характер розвитку, дозволяє порівняти кілька динамічних рядів.
  2. Кругова - поділений на сектори коло. Відображає співвідношення величин, що становлять єдине ціле. Кожен сектор кола повинен мати назву, значення і процентний показник.
  3. Столбиковая - площинна діаграма, що відображає показники у вигляді прямокутних вертикальних стовпчиків. Їх розмір пропорційний числовим значенням елементів.
  4. Фігурна - зображення даних у вигляді малюнків-символів, відповідних за змістом об`єктів обліку. Як правило, застосовуються в рекламних цілях завдяки виразності і простоті сприйняття.

Що таке діаграма динамічна

Виходячи з назви динамічні діаграми відображають динаміку змін певного процесу. Для цих цілей можуть використовуватися діаграми будь-якого виду. До них відносяться:

  • діаграми діяльності;
  • діаграми сценаріїв;
  • діаграми взаємодії;
  • діаграми станів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!