» » » Що таке екструзія?

Що таке екструзія?

Що таке екструзія?

Слово екструзія в перекладі з англійської означає "видавлювання, виштовхування" і зустрічається як в промисловості, так і в медицині. Існує кілька визначень екструзії.

Що таке екструзія: визначення

Отже, розглянемо:

  1. Екструзія - це спосіб виготовлення профільованих пластмасових і гумових виробів певної довжини. Процес полягає в безперервному видавлюванні розм`якшеного матеріалу через отвір необхідного перетину. Здійснюється в екструдері, найчастіше шнековом (черв`ячному). Застосовується для виробництва труб, плівок, автомобільних камер, для накладення електричної ізоляції на дроти і т. Д. Буває декількох видів:
  2. холодна синя екструзія (механічне зміна матеріалів при повільному переміщенні з урахуванням тиску і формування потрібної форми продукту);
  3. тепла (змішування сухих компонентів сировини і води);
  4. гаряча (процес зміни якісних показників матеріалу при переході механічної енергії в теплову при високих швидкостях і тиску).
  5. Екструзія - в медичній термінології є один з етапів розвитку міжхребцевої грижі. Такий діагноз зараз зустрічається досить часто. Багато хто думає, що це грижа. Це не так. Тому що екструзія - це, скоріше, початкове формування грижі міжхребцевих дисків. У медицині екструзією називають такий стан, коли фіброзне кільце диска розривається, і простежується випадання пульпозного ядра за межі хребця, яке подразнює нервові закінчення.

Для запобігання серйозним захворюванням звертайтеся вчасно до лікаря!

Значення інших слів російської мови шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!