» » » Що таке регулятор?

Що таке регулятор?

Що таке регулятор?

Люди часто в побуті вживають слово регулятор. У перекладі з латині воно означає - привести в порядок, налагодити. Розбираючись, що таке регулятор, слід згадати, що існує такий прилад або група пристроїв, за допомогою яких здійснюється будь-яка дія, що припускає приведення чогось в порядок. Якщо слово регулятор перекласти з англійської мови, воно буде означати контроль.

Приклади використання слова регулятор

У промисловості регулятори застосовуються в різних системах управління. Наприклад, це може бути:

  • регулятор напруги. Він являє собою пристрій, основним завданням якого є підтримка вихідної напруги;
  • в автомобілі регулятор служить для перемикання швидкостей;
  • на трубопроводах застосовують регулятори прямої дії;
  • за допомогою регулятора визначаються техніко-економічні показники різних об`єктів управління таких, як енергоємність, коефіцієнт корисної дії, надійність і інші параметри.

У медицині також можна почути це слово. Наприклад, регулятор нормалізації тиску. В даному випадку він може означати препарат.

У дайвінг регулятором називають спеціальний пристрій, що регулюють зниження тиску газу, що надходить в балон до певного рівня, що забезпечує нормальне дихання людині.

Важливу роль у формуванні зростання культурних рослин грають регулятори росту, що представляють собою органічні речовини. Вони можуть уповільнювати або прискорювати процес росту рослин, з їх допомогою людина управляє біологічними процесами.

Можливо, вам буде корисна стаття Як перевірити регулятор напруги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!