» » » Що таке град?

Що таке град?

Що таке град?

Град - це певний вид атмосферних опадів. Він складається з шматків прозорого льоду найрізноманітніших форм, величина яких доходить до кілька сантиметрів. Найбільші градини були зафіксовані масою в 1 кг.

Від снігової крупи град відрізняється тим, що він більший і практично прозорий, коли сніжна крупа має білий колір і легко подрібнюється, тобто крихкіша.

Найчастіше град випадає в теплу пору року, вдень або ввечері, вночі - дуже рідко. Характерний для сильних злив і шторму. Іноді град лежить на землі протягом однієї години, але частіше за все тане через 5-7 хвилин.

Як утворюється град

Град зароджується в хмарі завдяки замерзання окремих крапель. Внаслідок зіткнення градінок з переохолодженими краплями, вони можуть виростати, збільшуватися в розмірі. Через сильні висхідних потоків градини протягом довгого часу не випадають на землю і стають все більше і більше.

небезпечний град

Таке явище, як град, може завдати великої шкоди врожаю, людям і їх майну. Сильний град здатний деформувати машини, даху, вибити скло і т. Д. Він знищує посіви, губитель як молодих, так і великих рослин.

Іноді градини досягають таких розмірів, що, випадаючи, можуть привести до летального результату людини або тварини. Тому в сильний град і негоду найкраще сховатися в приміщенні і перечекати, поки стихія вирує.

Також ви можете звернутися до розділу нашого сайту визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!