» » » Що таке імпровізація?

Що таке імпровізація?

Що таке імпровізація?

У широко розповсюдженого терміна «імпровізація» є два визначення, які пов`язані між собою:

  1. По-перше, це метод творчості, так званий експромт, коли предмет мистецтва створюється в момент його виконання.
  2. Також імпровізація - це твір, створений спонтанно, без підготовки.

Для того щоб краще зрозуміти, що таке імпровізація, розглянемо її види.

види імпровізації

музична імпровізація

Якщо музика вигадується в процесі її виконання - це експромт або музична імпровізація. В даному випадку композитор і виконавець - одна особа. Імпровізувати може не тільки окрема особистість, а й цілий ансамбль. Так, наприклад, основною відмінною рисою джазу є імпровізація. Почитайте докладніше про даному напрямку музики в іншій статті нашого сайту: Що таке джаз.

Танцювальна імпровізація

Це вільний танець без попередньої постановки, коли руху тіла підкоряються лише емоціям. Такі танці можуть виконуватися не тільки під музику, а й під вірші або просто в тиші.

Театральна імпровізація

Імпровізація досить популярна в сучасному театрі. В даному випадку актори не грають заздалегідь підготовлений спектакль, а створюють його прямо на сцені. Театральна імпровізація може бути вільною або на запропоновану тему-деколи тему вибирають самі глядачі.

літературна імпровізація

Імпровізація в літературі - варіант, коли твір з`являється на ходу, прямо в момент виконання. Зазвичай так народжується народна творчість - фольклор.

На основі імпровізованого тексту, покладеного на музику, народжується жанр реп-культури - фрістайл. Детальніше про нього ви дізнаєтеся, прочитавши статтю Що таке фрістайл.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!