» » » Що таке фольклор?

Що таке фольклор?

Що таке фольклор?

Російська мова так сильно перемішаний зі словами іноземного походження, що молодому поколінню важко відрізнити справжню природу слова. Ми часто чуємо знайомі слова і дуже рідко замислюємося про їхній зміст. Наприклад, скільки разів Ви запитували себе, що таке фольклор?

визначення

Насправді «folklore» це суто англійське слово і в перекладі означає «народна мудрість». У зміст цього поняття вкладається творчість народу (як окремих його представників, так і цілих колективів), яке характеризує спосіб життя, традиції, цінності та ідеали. Фольклор є виразом народної самосвідомості, який побутує в масах і засобом поширення цієї думки.

види фольклору

Поширюватися цьому народному самосвідомості допомагають види фольклору, які тісно пов`язані з мистецтвом. В основному з поезією, так як більша частина народної творчості - усна. Це пісні, билини і думи, балади і частівки. Казки, епоси і обрядові голосіння. Анекдоти, прислів`я і приказки. Широко представлений фольклор в танці, архітектурі і декоративно-прикладному мистецтві. Жанри в фольклорі відрізняються і за способом виконання (соло, хор, колектив майстрів). Також поширене розподіл фольклору за професійними та соціальним напрямами (студентський, армійський фольклор, творчість ямщиков і бурлак).



Але мистецтво далеко не все, що відноситься до фольклору. Це ще й наука. Народні твори древніх часів допомагають дослідникам історії та етнографії по крупицях сюжетів або текстів здобувати нові факти.

Фольклор не тільки сягає своїм корінням глибоко в старовину, але і продовжує розвиватися, вдосконалюватися і еволюціонувати в сучасності. Однак є види фольклору, які продуктивні (анекдоти, приказки, частівки і дитячий фольклор), та непродуктивні (билини, обрядові пісні). Ці жанри практично не затребувані.

«Народна мудрість» кожного народу є унікальною, що обумовлено неповторністю історії, культури та звичаїв.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!