» » » Що таке інвентаризація?

Що таке інвентаризація?

Що таке інвентаризація?

Чи не багато компаній проводять у себе інвентаризацію, але, тим не менш, це потрібно робити, оскільки це дозволить звірити відповідність реального стану справ на даний момент з даними бухгалтерського обліку. Ось чому варто знати, що таке інвентаризація, основні моменти її проведення.

Основні моменти інвентаризації

Як правило, рішення про проведення інвентаризації береадміністратор або сам власник. Інвентаризація спирається на різні документи, як вже заповнені, так і спеціально складені. Акцент на порівняльні відомості робиться особами які проводять інвентаризацію при пошуку належного. Коли їм потрібно знайти існуюче, то заповнюється тільки інвентаризаційний опис.

Якщо в компанії ведеться тільки сумовий облік, то необхідно переписати і розцінити готівку. Але коли в бухгалтерії або на складі ведеться кількісний або сумовий облік, то в першу чергу вивіряється асортимент цінностей.



Ця робота дуже трудомістка і копітка, і нерідко має сумні наслідки, але все ж керівництву потрібно бути напоготові і постійно стежити за майном компанії. Найчастіше метою інвентаризації є необхідність виявлення ошуканців.

Особи, зацікавлені в роботі, зажадають від инвентаризаторов описати все пред`явлене майно і представлять список у вигляді інвентаризаційного опису. Потім бухгалтерія проставить слічітельнуювідомість з обліковими даними, до яких припишуть натуральні показники, а після чого виведуть залишки.

Технічна інвентаризація

Багато хто не знає, що таке технічна інвентаризація, оскільки не стикалися з купівлею-продажем нерухомості. А такий вид інвентаризації проводиться з метою виявлення неоформлених перепланувань і споруд, після її проведення видається технічний паспорт. Також технічну інвентаризацію проводять з метою зміни оподаткування нерухомого об`єкта. На її результатах проводитися оцінка і переоцінка об`єкта, виявляється його вартість на ринку. Тепер ви знаєте, для чого потрібна інвентаризація, і, без сумніву, в майбутньому втечете до неї, оскільки від правильного її проведення залежить благополуччя будь-якої компанії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!