» » » Що означає "комп'ютер"?

Що означає "комп'ютер"?

Що означає

Російське слово «комп`ютер» походить від англійського «computer», що означає «обчислювач». Цим терміном прийнято називати сучасні машини, які обробляють інформацію в цифровій формі. Як відомо, будь-яку інформацію можна представити у вигляді набору цифр: малюнки, текст, звук, зображення. Тому комп`ютер став незамінним засобом роботи з будь-яким видом даних і широко використовується в нашому житті.

Розумні пристрої з`явилися в 60-ті роки минулого століття. Тоді їх називали ЕОМ - електронними обчислювальними машинами. У 90-ті роки в країні стали використовувати англійський варіант назви.

Принцип роботи комп`ютера

Сьогодні майже кожен знає, що означає «комп`ютер», знайомий з його будовою і принципами роботи. Розумна машина здійснює і обробку даних за допомогою центрального процесора, що складається з пристрою управління і арифметичне-логічного пристрою. Всі дані, занесені в комп`ютер, зберігаються в запам`ятовуючих пристроях, які називаються пам`яттю, яка поділяється на

  • Оперативну, вона працює швидше і зберігає дані використовуваних програм.
  • Постійну, яка зберігає довгострокову інформацію.

Вся робота комп`ютера заснована на двійковій системі числення, в якій використовуються дві цифри: 1 і 0. За допомогою них можна помістити в оперативну або постійну пам`ять будь-яку інформацію. Щоб позначити двійкову систему, придумали термін «біт». Кількість інформації вимірюється в байтах, кілобайтах, мегабайтах, гігабайтах.

З чого складається комп`ютер?



Правильну роботу комп`ютера забезпечують апаратні пристрої та програмне забезпечення. Важливими внутрішніми пристроями є мікропроцесори, системні, інтерфейсні плати. До зовнішніх відносяться: монітор, клавіатура, миша, модем, принтер, сканер, акустична система.

Програми теж бувають різних видів:

  • Системні. Вони керують усією роботою обчислювальної машини. До них відноситься операційна система і програми, що діагностують справність комп`ютера.
  • Прикладні. Створені для зручності користувача. Вони потрібні при наборі тексту, перегляді відео, Ви надсилаєте ПП.
  • Інструментальні. Допомагають програмістам створювати нові види програм.

В наш час існує багато видів комп`ютерів. Найпоширеніші - це персональні. Вони є майже в кожному будинку у вигляді стаціонарних або портативних пристроїв. Стаціонарний комп`ютер складається з окремих пов`язаних між собою блоків. Портативний має назву ноутбук і являє собою пристрій, де всі частини з`єднані в одну. До будь-якого виду можна приєднати додаткові зовнішні деталі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!