» » » Що таке клондайк?

Що таке клондайк?

Що таке Клондайк?

Слово «Клондайк» на слуху, але не всі знають, що у нього є кілька значень. Найперше його значення - це, звичайно ж, географічна назва регіону, а також річки в Північній Америці.

Перше значення слова «Клондайк»

Клондайк - це регіон, місце видобутку золота, який нині розташовується на території Канади, недалеко від західного кордону Аляски. Назва регіон отримав від однойменної річки, уздовж якої він простягається.

Знаменитим Клондайк став в зв`язку з «Золотий Лихоманкою», яка почалася в 1897 р і складалася в видобутку золота шляхом вимивання його з золотоносного піску річки Клондайк. «Лихоманка» закінчилася лише через рік, однак видобуток дорогоцінного металу триває в цьому регіоні і в наші дні. Про способи видобутку золота ви зможете прочитати в нашій статті Як видобувають золото.

«Клондайк» як власну назву

Згодом, після відкриття золотої жили в даному регіоні, слово Клондайк отримало значення ще й як власну назву. Означає воно місце, в якому повно багатств, скарбів.



У цьому значенні слово Клондайк також є синонімом слова Ельдорадо. Про те, що означає слово «Ельдорадо» ви дізнаєтеся з нашої статті Що таке Ельдорадо. У наш час цим терміном можуть також називати якесь місце, в якому достаток чогось. Найчастіше цим словом позначають грибне або рибне місце і т. П.

Клондайк - комп`ютерні ігри

Що таке Клондайк пасьянс? Це карткова гра онлайн, аналог пасьянсу «Косинка». Відмінність лише в тому, що в даній грі потрібно розкласти карти за відведений період часу - 2,5 хвилини. У цьому пасьянсі потрібно відкрити всі карти і розкласти по мастям, по зростанню - від туза до короля, при цьому розкладка можлива тільки шляхом чергування чорних і червоних мастей.

«Клондайк» - це ще й онлайн-гра в соціальних мережах (Вконтакте, Однокласники), яка повністю називається «Клондайк - зникла експедиція». По суті - це традиційна гра «ферма», в якій необхідно будувати будівлі, вирощувати рослини і тварин, розчищати територію від дерев, чагарників, каменів і т. Д. Крім того, можна шукати скарби під камінням і деревами (звідки і назва гри) , продавати їх і обмінювати на необхідні в грі речі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!