» » » Що таке комплімент?

Що таке комплімент?

Що таке комплімент?

Російське слово комплімент походить від французького compliment і буквально означає похвалу, схвалення, спосіб висловити повагу до людини. Комплімент, як правило, одягнений в форму листяних, приємних слів, часто супроводжуються вигуком або підвищеною емоційністю, наприклад - "Як ви сьогодні чудово прекрасні!", "Які у вас дивовижні локони!"

Коли ми говоримо компліменти

Комплімент - дуже просте, але вірний засіб налагодження зв`язку з людиною. Приводом для компліменту можуть послужити різні ситуації, проте у всіх випадках від отримання компліменту у адресата виникає почуття задоволення собою і піднімається самооцінка. Тому так важливо іноді говорити людям компліменти, особливо тим, хто не впевнений у собі і своїх силах. В цьому випадку компліменти виступають мотивуючої силою до подолання бар`єру особистісного страху.

Коли ви говорите людині комплімент, будьте максимально чесні і відверті з ним. Дуже часто деякі вдаються до використання улесливих компліментів, коли переслідують якісь особисті цілі. Припустимо, вам щось потрібно від людини, і ви намагаєтеся за допомогою красивих слів домогтися його розташування.

З точки зору психології вважається, що коли ви говорите комусь приємні слова, вони піднімають і вашу власну самооцінку адже, щоб помічати щось гарне в інших людях, а ще й озвучувати це вголос, потрібна певна частка впевненості в собі.

Також термін комплімент застосуємо до циркового мистецтва, де він має значення різновиди поклону, подяки глядачеві в залі цирку.

Також про те, що таке комплімент, і як правильно на нього відповідати, читайте в нашій статті Як відповісти на комплімент.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!