» » » Що таке кулінарія?

Що таке кулінарія?

Що таке кулінарія?

Слово "кулінарія" має кілька значень. Розглянемо, що таке кулінарія в кожному з них, і розберемося, як правильно вимовляти дане слово.

Три значення кулінарії

  1. Кулінарія - це мистецтво приготування їжі. Існує мільйон кулінарних рецептів, адже приготування їжі - таке творче і різноманітне заняття. Сьогодні в Інтернеті є величезна кількість сайтів, груп в соцмережах з рецептами, навчанням готуванні, секретами кухарів і т.д., так що кожен зможе навчитися готувати і стати кулінаром. Кулінарія - дійсно мистецтво і навіть наука, в ній так багато тонкощів! Не дарма існують змагання серед кулінарів, кулінарні шоу. Заразившись раз цим мистецтвом, ви вже не зможете залишити його.
  2. Приклад вживання: я захоплююся кулінарією і мрію стати знаменитим шеф-кухарем.
  3. Кулінарія - збірна назва страв, страв.
  4. Приклад вживання: Окинувши поглядом святковий стіл, він не зміг здивуватися різноманітності кулінарії.
  5. Слово має і ще одне значення: кулінарія - це також спеціалізований магазин або відділ при ресторані / кафе / їдальні, в якому продається вже приготовлена їжа і напівфабрикати, пиріжки тощо Сьогодні мало де можна зустріти вивіску зі словом "кулінарія", але в радянські часи її використовували повсюдно.
  6. Приклад вживання: З сусідньої кулінарії долинали духмяні запахи свіжоспечених булочок.

правильний наголос

Що стосується наголоси, орфоепічні словники російської мови (наприклад, під ред. Р.І. Аванесова) пропонують варіативної наголос на третій або четвертий склад: кулінарія та кулінари. Однак рекомендується вимовляти саме кулінарія, оскільки дане слово походить від італійського culinaria [кулінарії.]

Ось ви і познайомилися з новим словом і тепер знаєте, що таке кулінарія. Інші нові слова можете відкрити для себе, заглянувши в розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!