» » » Що таке логіка?

Що таке логіка?

Що таке логіка?

Логіка. Дане слово і однокореневі, утворені від нього слова часто використовуються в мові. Логіка викладу, логічно доводити, логічні міркування і багато інших словосполучення звичні для російської мови. А що таке логіка? Яка його етимологія, тобто походження? Які значення має дане слово? Логіка - слово грецького походження, що в перекладі означає «мистецтво міркування».

Значення слова «логіка»

  • По-перше, логіка - це наука. Що вивчає логіка? Предметом її вивчення є методи і способи правильного міркування, роздуми. Вона включає в себе закони чіткого, точного спростування або підтвердження чого-небудь, методи отримання істинного знання про світ, суспільство і людину. Її часто називають наукою «вивідного знання», тобто її закони і способи досягнення істини допомагають «виводити», правильно знаходити істину. Наприклад: "Логіка - одна з наук, що допомагають пізнати істину."
  • Логіка - це і процес мислення, якому властива закономірність, послідовність, доказовість, уміння бачити і розуміти причинно наслідковий зв`язок між предметами і явищами. Наприклад: "Логіка його міркувань завжди вражала слухачів своєю чіткістю і послідовністю."
  • Логікою називається і внутрішня закономірність, яка властива природним і суспільним явищам. Наприклад: "Логіка дій народу під час бунту або повстання часом буває важко зрозумілою, але вона, безсумнівно, завжди існує, так як будь-який народний виступ обов`язково має певні цілі і завдання."

Сфери вживання слова «логіка»

  • Основні сфери вживання - це наукова, офіційно-ділова і публіцистична.
  • Знаючи, що означає логіка, люди часто вживають слово і в повсякденному розмовної мови, коли мається на увазі щось послідовне чи ні в діях або висловлюваннях людини. Наприклад: "У твоїх сьогоднішніх вчинках не було ніякої логіки, ти все робив спонтанно і непродумано."


Додатково по даній темі можна знайти матеріал на сторінках сайту в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!