» » » Що таке пава?

Що таке пава?

Що таке пава?

Іноді людина не знає точного значення незнайомого слова, а сприймає його приблизний зміст в контексті фрази. Але коли схожі слова вживаються, як абсолютно різні поняття, то, щоб не потрапити в халепу при спілкуванні, слід розібратися. Отже, на слуху два схожих слова: «пава» і «ПАР», настав час розібратися в їх значеннях.

Пава - це самка павича, так що ставити питання про те, що таке пава, як-то нешанобливо по відношенню до цієї пернатої дамі. Зараз це слово малоупотребімим, а в минулому так могли назвати красиву жінку, з гарною поставою, гордою ходою. Хоча таке порівняння не несе в собі точної відповідності. Якщо придивитися, то хода і вміння тримати голову у гуски нітрохи не гірше, але порівнювати красуню з такою звичайним птахом просто недозволено. І хоч на відміну від шикарного самця пава одягнена в дуже скромне оперення, але вона - птах заморська, і на ці умовності можна закрити очі.

Тепер розберемося в тому, що таке ПАР. Ця абревіатура розшифровується, як «поверхнево-активні речовини». Найчастіше ви цей напис можете прочитати на пачках і пляшках зі всілякими миючими засобами. Фахівці ділять ПАР на кілька груп, які по-різному проявляють свої властивості в воді. Для одних характерна висока миюча здатність, для інших - хороше піноутворення, треті не дозволяють цій піні швидко осідати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!