» » » Що таке позитив?

Що таке позитив?

Що таке позитив?

Слово позитив походить від латинського positivus - позитивний. Використовується по відношенню до фотографії і психології.

У фотографії

У фотографії є два взаємопов`язані процеси - негативний і позитивний. Після клацання затвора на плівці залишається негатив, на якому кольору інвертовані - тобто світле ми бачимо темним. Коли фотографію виявляють, виходить позитив з такими квітами, які були на об`єкті зйомки. Тобто в фотографії позитивом називають кінцевий результат зйомки.

У психології

У психології ж так називають світовідчуття і ставлення до навколишньої дійсності. Багатьом знайома фраза "бути на позитиві" - що значить ставитися до життя легко, бачити переважно радісні її боку, концентруватися на приємному в людях. Протилежність позитиву - це негатив. Людина з негативним мисленням фокусує увагу на похмурих сторонах в будь-якій ситуації і поганому в людях. Психологи стверджують, що успішне особистісний розвиток грунтується на позитивному світосприйнятті - з ним легше витягувати уроки з того, що відбувається і рухатися вперед, до нових цілей.

Ви тепер в курсі, що таке позитив. А чи знаєте ви, як налаштувати себе на позитив?



Увага, тільки СЬОГОДНІ!