» » » Пентхаус: що це таке?

Пентхаус: що це таке?

Пентхаус: що це таке?

Багато городян часто і охоче вживають слово «пентхаус», а що це таке - уявляють собі слабо. Більшість погано сподівається щось дуже дороге, велике і десь високо. Слово є синонімом багатства, його втіленням і уособленням, але мало асоціюється з реальним архітектурною спорудою.

Про те, що таке пентхаус, і які його обов`язкові атрибути, читайте нижче.

Пентхаус: що це таке з точки зору американця

Саме зі Штатів і пішов гуляти по світу цей термін. Спочатку він позначав розкішні апартаменти, розташовані на даху житлового будинку, що мають окремий, контрольований виключно господарем, вихід до ліфта і доступ на дах, яка для пентхауса є верандою. З усього житла, що надається в межах міста (а особливо в його центрі), такий вид окремого будинку є найдорожчою і найпрестижнішою.

Обов`язкові та бажані ознаки пентхауса

  1. Вихід на терасу - її зображує дах або ж вона прибудована додатково. Ні тераси - ви живете в мансарді.
  2. Панорама. Вид з вашого супердорогого житла повинен відкриватися ефектний. Чому пентхаус і повинен розташовуватися на висотному будинку - інакше замість панорами у вас вікна сусіднього будинку, і ви знову ж ютітесь в мансарді.
  3. Скління. Найправильніше - суцільне. Тобто всі зовнішні стіни повинні бути прозорими для милування панорамою. Припустимо часткове скління, але тоді вже виконане в екстра-класі.


Залишається зрозуміти, для чого купується пентхаус, що це таке в очах його господаря. Ніяка більш висока екологічність, ніяка панорама не виправдовує такої високої ціни такого житла. Але в тому-то і справа, що для тих, хто його купує, пентхаус - це не нерухомість, це доказ статусу його власника. Щось на зразок годин «Ролекс»: час дізнатися можна і за китайськими (а то і на мобільному телефоні подивитися), а «Ролекс» - це престиж.

А про те, як можна використовувати дахи, читайте в статті Як побудувати дах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!