» » » Що таке синтез?

Що таке синтез?

Що таке синтез?

Багато слова в російській мові мають кілька значень в залежності від контексту, в якому використовуються. Наприклад, що таке синтез? Розглянемо визначення цього слова в його різних значеннях. Почнемо з загального визначення.

Синтез - це своєрідний процес возз`єднання різних речовин або понять в єдине ціле. Тепер поговоримо більш конкретно.

матричний синтез

Напевно ви не чули або вже забули, що таке матричний синтез. Це процес реакції полімеризації і поліконденсації. Будова полімеру визначають матриці (макромолекули), які знаходяться в контакті з мономерами (одним або декількома) і зростаючими ланцюжками. Приклад такого синтезу ми можемо спостерігати в біосинтезі нуклеїнових кислот і білків. Там роль матриць грають всім нам відомі ДНК (дезоксирибонуклеїнової кислоти) і РНК (Рибонуклеїнова кислота).

Структурний матричний ефект - це здатність матриці впливати на довжину, а також на хімічну будову і просторову структуру дочірніх ланцюгів. А взагалі, матричний синтез - це перспективний метод отримання полімерних матеріалів.

синтез білка

Далі розглянемо, що таке синтез білків. Це найскладніший біосинтетичний процес. Однак незважаючи на те, що він вимагає великої кількості ферментів і інших макромолекул, протікає він досить швидко. Синтез білка в нашому організмі здійснюється на клітинному рівні. Беруть участь в ньому нуклеїнові кислоти, при цьому розташування нуклеотидів здатне встановлювати послідовність амінокислот в молекулі білка (визначати синтезируемую структуру білка).



При синтезі білка витрачається багато енергії - 24,2 ккал / моль. Коли процес синтезу закінчено, білок доставляється до місця свого призначення за допомогою спеціального поліпептидного лідера. У синтезі білка є гени-оператори, які контролюють його процес. Оперон - це сукупність структурних генів і генів-операторів. Це не самостійна система, вона підпорядковується генам-регуляторам, які відповідають за початок і кінець роботи оперона.

синтез мистецтв

А що таке синтез мистецтв, і як він проявляється? Це возз`єднання різних видів мистецтва в одне ціле. Існує два види синтезу в мистецтві:

  1. Усередині виду мистецтва - наприклад, використання уривка комічного тексту в епосі.
  2. Між видами мистецтва - наприклад, створення екранного образу на основі сценарію, який був написаний за мотивами літературної книги.

Співвідношення між що беруть участь в синтезі видами мистецтв дуже різноманітно. Можуть зростися кілька видів мистецтва між собою (наприклад, архітектура і готичні скульптури). Види мистецтв, які гідно виглядають на контрасті між собою (наприклад, споруди архітектури в XX столітті). Так само 2 види мистецтва можуть доповнювати один одного, при цьому не зливаючись в одне ціле (наприклад, мистецтво епохи Відродження).

органічний синтез

І останнє, що ми розглянемо в нашій статті, - що таке органічний синтез. Він входить в розділ технології і хімії, які вивчають різні аспекти (методики, способи, апаратура, і т. П.) Отримання органічних сполук, виробів, матеріалів і процесів отримання речовин. Його основна мета - виготовлення речовин з цінними біологічними, хімічними і фізичними властивостями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!