» » » Що таке асиміляція?

Що таке асиміляція?

Що таке асиміляція?

Поняття «асиміляція» вживається в багатьох областях науки і знання - це досить великий термін. Саме слово має латинське коріння і означає буквально «уподібнення», що допомагає розкрити його етимологічний сенс.

  • У біології та медицині асиміляція означає процеси біологічного синтезу і анаболізму в живих організмах, в результаті і ході яких змінюється їх склад, і ці речовини, які беруть участь в асиміляції, включаються в нього. Це, наприклад, синтез високомолекулярний: білків, кислот, ліпідів. Який, безумовно, не обходиться без певної кількості енергетичних витрат. Зазвичай протиставляється процесу дисиміляції - розпаду.
  • У лінгвістичному контексті асиміляція означає уподібнення одного звуку (фонеми) іншому. Характерна для звуків одного типу: голосні з голосними, приголосні з приголосними. Вона може бути повною, коли повністю поглинається один з даних звуків, і неповною - відповідно. Зазвичай цей процес пов`язується з промовою і вимовою слів.
  • У соціологічних науках і етнографії асиміляція може означати поглинання відмінних рис одного соціуму на користь особливостей - більш стійких, як вважається - іншого. Своєрідна втрата автентичності в культурно-побутовому контексті. Змішання племен - одного на користь іншого. Вона може відбуватися як добровільно, так і насильницьким шляхом (друге веде до геноциду і винищення національних специфікації цілих народів).

Про значеннях інших слів і їх вживанні читайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!