» » » Що таке сонник?

Що таке сонник?

Що таке сонник?

Сонник - це збірник тлумачень різних сновидінь, дана книга призначена для передбачення майбутнього по снам. З давніх-давен люди вірять в те, що сни - це особливий світ, і якщо не бути до нього байдужим, то можна передбачити якісь події свого життя і навіть життя всього людства.

Говорячи про те, що таке сонник, варто зауважити, що трактування снів в сонниках різних авторів по-різному, а часом сни, що містять одні і ті ж об`єкти і події, мають абсолютно протилежне значення. А все тому, що трактування снів досить суб`єктивно і залежить від безлічі факторів, тому необхідно проаналізувати значення різних ключових моментів сну. Так, наприклад, Артемидор Далдіанскій в своєму вченні про тлумачення снів «Онейрокрітіка» говорить, що значення сну залежить не тільки від того, що ви бачите, але і від того, ким ви є. Один і той же об`єкт сну, побачений різними людьми, обіцяє їм абсолютно різні речі.

Крім усього іншого, далеко не кожен сон є віщим. Деякі снотолкователі пов`язували ймовірність побачити віщий сон з різними фазами Місяця. Детальніше дізнатися про те, коли сняться віщі сни, ви можете, прочитавши однойменну статтю на нашому сайті.



Сни в сонник в основному групуються за алфавітом - це спрощує пошук необхідної інформації. Прийнято вважати, що перший сонник з`явився ще за часів Стародавнього Єгипту (близько 2000 років до нашої ери). Люди здавна намагалися трактувати сни, а також систематизувати передбачувані значення сновидінь. Весь цей досвід тим чи іншим чином потрапляв в різні збірники снів.

Популярні сонники

В даний час люди користуються сонниками, написаними в різні періоди існування людської цивілізації в різних країнах, наприклад, сонником Міллера, ясновидиці Ванги, психолога Зигмунда Фрейда, астролога Нострадамуса. Також цікавими є сонники Хассе і Лоффа. У різноманітті дійшли до нас сонників кожен зможе вибрати найбільш підходящий для себе варіант. Крім того, з приходом інтернет-технологій сонники стали куди доступніше, тому що існують їх онлайн-версії.

На сайті «Ельхан» міститься цілий розділ, присвячений різним тлумаченням снів, ознайомитися з ним ви можете, пройшовши за цим засланні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!