» » » Що таке властивість?

Що таке властивість?

Що таке властивість?

Поняття якості зустрічається практично у всіх природних і точних науках, і в кожній з них воно тлумачиться по-різному. Для того, щоб не плутатися в «властивостях», пропонуємо вам прочитати цю статтю.

Що таке властивість в загальному сенсі

Властивість - це атрибут предмета, сторона прояви будь-якого якості. Властивості предмета можуть змінюватися або залишатися незмінними, а також робити цей предмет унікальним.

Властивості предмета залежать від виду взаємодії цього предмета і суб`єкта. Наприклад, якщо дивитися на стіл - то він має ніжки і стільницю, якщо за ним сидіти - він зручний, а якщо чіпати - він твердий. Розглянемо поняття «властивість» в різних науках.

Властивість в логіці

У логіці поняття «властивість» означає характеристику, яка притаманна речам і явищам, а також дозволяє ототожнювати і відрізняти їх. Властивість в логіці - це одномісний предикат, який в поєднанні з ім`ям об`єкта дає помилкове або істинне висловлювання, наприклад, "Сократ - людина" або "Небо зелене".

Властивість в математиці

В математиці властивість є одним з наслідків теорем або визначень. За своєю суттю властивість є деяким твердженням про певний об`єкт. Наприклад, властивість бісектриси кута - поділ кута навпіл.

Властивість в родинних стосунках

В даному сенсі властивість - це відносини між людьми, які виникають після шлюбного союзу одного з родичів. Наприклад, це відносини між чоловіком і батьками дружини або між дружиною і родичами чоловіка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!