» » » Що таке дискретність?

Що таке дискретність?

Що таке дискретність?

З математики ми знаємо, що бувають функції безперервні, а бувають і такі, що мають розриви і як би збудовані з частин і шматочків. Другий вид функцій можна визначити як дискретний. Розглянемо докладніше, що таке дискретність.

Дискретність - це властивість явища чи предмета, яке характеризує його уривчастість в тимчасовому, просторовому або будь-якому іншому відношенні, а також можливість до поділу на елементи. Наприклад, саме по собі час дискретно, так як з його ходом ми можемо виділити окремі дробові елементи: години, хвилини, секунди і т. Д.

Дискретність часто використовується в науковій практиці. Наприклад, існує дискретне зображення або дискретний алгоритм. Останній являє собою послідовність дій для вирішення будь-якої проблеми, і в такому випадку кожну окрему дію дискретно. Але не тільки в точних науках ми можемо зустріти це слово. Іноді його використовують і дослідники з гуманітарних сфер, наприклад, в соціології і філософії, кажучи про дискретності того ж часу або матерії, вивчення яких налічує не одну сотню років.

Також вам може бути корисна стаття: Що таке алгоритм.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!