» » » Що таке теплопровідність?

Що таке теплопровідність?

Що таке теплопровідність?

Теплопровідність - це здатність молекул речовин у різних станах (твердому, газоподібному або рідкому) до теплообміну, як з молекулами інших тіл, так і один з одним. Кількісна оцінка такої здатності виражена в Вт / м · К і позначена . Ви бачите, що теплопровідність визначення дуже просте.

Теплопровідність - це передача тепла від більш нагрітих частинок менш нагрітих. Виділення тепла може бути при: горінні, терті, ядерних реакціях. Теплообмін відбувається в твердих тілах, газоподібних речовинах, рідинах, температура яких різна в різних областях.

Теплова енергія - це сума кінетичних енергій атомів, молекул або частинок. Процес теплопровідності - це досягнення термодинамічної рівноваги (вирівнювання температури). Коефіцієнт теплопровідності може бути як негативною, так і позитивною величиною.

закон Фур`є

Математично процес теплопровідності можна виразити через закон Фур`є, який є основним законом теплопровідності:

Q = - * gradt,

де Q - це вектор напрямку теплового потоку- gradt - це спрямовує вектор температури, який показує напрямок найшвидшого увеліченія-? - Це коефіцієнт теплопровідності.

Відповідно агрегатному стані речовини (рідкого, твердого або газоподібного) теплопередача відбувається по-різному, ось чому різні речовини мають різні коефіцієнти теплопровідності.

Є також абсолютний вакуум, коефіцієнт теплопровідності якого дорівнює 0. Найкращі провідники теплової енергії - це гази, найгірші провідники - метали.

Тепер Ви знаєте, що таке теплопровідність!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!