» » » Що таке друге світло?

Що таке друге світло?

Що таке друге світло?

Вираз «друге світло» останнім часом дуже популярно. Багато хто думає, що це щось незвичайне, а самі стільки раз бачили його використання, хоча б в кіно. Просто люди не знають, як це називається. Отже, що таке друге світло? Суть методу, де його застосовують?

Друге світло - плюси і мінуси

Як ви вже здогадалися, друге світло - це архітектурний прийом. У чому він полягає? В основі цього прийому лежить відсутність стельових перекриттів між поверхами. При цьому створюється зорове відчуття збільшення простору, відчуття легкості, свободи. Якщо відповісти коротко на питання про те, що таке друге світло, то це природне освітлення.

Завдяки другому світла відкривається можливість для вирішення креативних, неординарних рішень інтер`єру. Для архітектора це творчий експеримент, а замовник отримує просторі і світлі кімнати.

А ось з питанням опалення буде складніше. Адже тепле повітря переміщається в верх стелі. Якщо врахувати, що висота стелі близько 6 метрів, потрібно правильно розрахувати тепловтрати. Як обігріву підійдуть тепла підлога, регістри, чавунні і алюмінієві радіатори.

Друге світло в котеджі

Поговоримо про заміських будинках. Друге світло в котеджі, що це? Це родзинка вашого будинку! Це красиво, аристократично, естетично. Це може бути сходи на другий поверх, обрамлена поручнями, камінний зал з величезними вікнами.

Високі стелі можуть дозволити тримати в будинку великі дерева. На стінах добре виглядатиме картинна галерея. Предмети інтер`єру, розставлені в зоні натурального освітлення, будуть акцентувати увагу на собі. Створюється відчуття реальності і природності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!