» » » Як встановити арку?

Як встановити арку?

Як встановити арку?
Як встановити арку?

Ті, хто планує робити в квартирі ремонт, можуть задатися питанням, як встановити арку самостійно. В основному, це ті люди, які віддають перевагу дизайнерським інтер`єрів. В такому випадку, звичайно, найкращим варіантом було б покласти цю роботу на фахівців в цій області, але не всі готові витратити певну суму грошей на таке задоволення. Також, все більшої популярності набуває ремонт, зроблений власноруч. Адже він розкриває внутрішній світ власника квартири і всі грані його особистості. До того ж, перетворюючи своє житло власноруч, ви можете втілити свої ідеї та задуми. А це доставляє масу задоволення. Наша стаття докладно розповість вам, як встановити арку. Відео-матеріали на цю тему також не будуть зайвими для вас, оскільки обов`язковим є не тільки вивчення інструкції, але і наочний перегляд процесу виконання всіх завдань, що складають єдиний процес установки арки.

Які бувають арки

Для створення міжкімнатних арок існує два типи виробів в стилі «модерн»: на ніжках і без них. Перші зроблені за розміром дверного отвору. Вони не запилюються і панельний лист не входить в пази декоративного замку. У другому ж випадку дуги випускаються з запасом і перед складанням їх необхідно запив, згідно знятим розмірами. У разі використання арки із застосуванням верхніх декоративних замків спочатку необхідно запив горизонтальну, потім вертикальну лінії. При їх відсутності запилюють дугу під кутом, який вона створить зі стійкою, з усіх чотирьох сторін. Для установки міжкімнатних арки нам знадобляться такі інструменти:

  • панельні листи, з яких ми будемо робити звід, колони і арку;
  • клей ПВА, яким ми будемо заливати пази дуг, на останньому етапі;
  • клей «рідкі цвяхи», який допоможе в створенні колон.

установка зводу



Первинна установка зводу, безумовно, важлива частина створення арки, але при цьому вона є найлегшою завданням в цій справі. На цьому етапі ми робимо заміри панельних листів і приміряємо. Подібний процес ви могли спостерігати в різних ремонтних телевізійних програмах, де професіонали відповідали на питання про те, як встановити міжкімнатні арку. Власне, на цьому етапі труднощів не повинно виникнути, тим більше, якщо ви стикалися з наочним уроком.

  • Згинаємо панельний лист і вводимо в паз дуги, робимо позначки, відповідно до розмірів отвору. Після чого витягуємо його і запилюють за відмітками. Не забувайте, що є і другий панельний лист, з яким потрібно виконати аналогічні дії. Крім того, між дугами має залишатися відстань приблизно 9-10 мм.
  • Закріплюємо звід арки в місці зведення отвору стіни, залишаючи невеликий люфт для подальшого коригування.
  • У висновку залишається вирівняти торці дуг по горизонталі.

установка колон



Первинна установка колон - це другий етап, який також не є особливо складним в плані виконання. Тут ви робите виміри стійок, підбираєте листи і приміряєте до стіни. Також хотілося б відзначити, що вирішуючи, як встановити дверну арку, можна вибирати з великої кількості способів. Тому не варто дивуватися, якщо ви знайдете деякі розбіжності в інформації по збірці стійок, отриманої з різних джерел. Основна суть даного процесу полягає в наступному:

  • Заміряємо стійки, враховуючи висоту декоративних замків, і відпилюємо. Після чого підбираємо панельні листи. У довжину вони повинні бути більше на 6 мм, а в ширину на 8 мм, так як вони будуть входити в декоративні замки і пази.
  • Збираємо дві колони за допомогою стійок, панелей і декоративних замків.
  • Приміряємо до стіни, після чого знімаємо звід і колони.

установка арки

Переходимо до основної частини, яка є не складнішим за попередні у виконанні. По суті ми робимо одну і ту ж і при цьому збираємо різні частини, які на заключному етапі скріплюємо разом за допомогою клею.

  • Беремо дві дуги, кладемо тильною стороною і покриваємо пази дуг клеєм ПВА. Після чого згинає панельний лист і вставляємо його в паз дуги, після на нього одягаємо другу дугу. Далі закріплюємо звід арки струбцинами на зводі отвору стіни.
  • У паз кожного з двох декоративних замків наливаємо клей ПВА.
  • Аналогічно першому пункту, тільки тепер зі стійками, проробляємо такі ж кроки. Спочатку беремо одну стійку і заливаємо в паз клей ПВА, після чого вставляємо панельний лист від колони. Далі беремо другу стійку, знову заливаємо в паз клей ПВА, після чого накладаємо на вже вставлений панельний лист. Проробляємо аналогічні дії з другої колоною. І покривши внутрішні їх боку, клеєм «рідкі цвяхи», кріпимо на стіну відповідно до вимірами.
  • Прибираємо струбцини із зведення і опускаємо його на колони так, щоб він увійшов в паз декоративного замку.
  • Не менш важливим моментом залишається покриття арки лаком. Грунтуем її нітролаком і після повного висихання наносимо другий шар. При цьому варто відзначити, що поверхня тонированной арки може бути пошкоджена в процесі лакування.

На збірку всієї конструкції піде не більше 2-3х годин. При цьому ви отримаєте масу позитивних емоцій. Тепер ви знаєте, як правильно встановити арку самостійно. Удачі в установці!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!