» » » Як зробити рампу?

Як зробити рампу?

Як зробити рампу?

Одним з нових захоплень нашої молоді є фінгербординг. Це захоплення являє собою катання на скейті, але в зменшеному варіанті. Що мається на увазі? Робиться міні - скейт для пальців, і на спеціальній рампі здійснюється управління цим ськейтом, за допомогою двох пальців. Якщо фінгерборд можна придбати за невеликою ціною, то за рампу для фінгерборда доведеться неабияк витратитися. Але, як завжди її можна зробити вдома. Отже, як зробити рампу.

Рампу можна робити з різних матеріалів. У статті буде розглянуто, як зробити рампу з дерев`яних матеріалів і з паперу.

Як зробити рампу з ДВП

Для першого варіанту, нам буде потрібно два невеликих листа деревоволокнистих плит (ДВП), листок деревостружкової плити (ДВП), чотири бруска і цвяхи. Також знадобляться наступні інструменти: молоток, пила, наждачний папір.



Отже, почнемо і дізнаємося, як зробити рампу для фінгерборда. Спочатку нам потрібно зробити саму поверхню рампи, по якій буде кататися скейт. Беремо один листок ДВП і намочують його в воді. Його розміри повинні бути такі: по довжині 35 см і по ширині можна 20 см. Для чого потрібно замочувати? Це робиться для того, щоб лист обм`як, і його можна було згорнути під необхідним кутом. Після того, як намочили, наметовому його на велику скляну банку. Обмотуєте зверху мотузкою і пов`язуєте. У такому положенні це лист повинен висохнути. Далі ви готуєте основу самої рампи. Для цього берете по два бруска і другий лист ДВП. Його розміри повинні бути: 45х20 см. Від країв на відстані десяти сантиметрів прибиваєте до нього бруски, до яких буде прибиватися вже поверхню самої рампи. Замість брусків можна взяти квадрати ДСП, розмірами 10х10 см. І прибити в кутах листа ДВП, прилягаючи до довжини ДВП. Коли скручене листя ДВП висох, ми прибиваємо його до нижнього листу, і закріплюємо його краю до наших опор (10см-х квадратів). Тепер у нас є схили для катання, але ще треба зробити майданчики для розвороту на обох сторонах. Для цього з листа ДСП вирізаються два шматочки, розмірами 20 см по довжині і 10 см по ширині і прибиваються зверху на 10см-е квадратики. Залишилося відполірувати нашу поверхню рампи і якщо хочете пофарбувати.

Як зробити рампу з паперу

Розглянемо другий набагато легше варіант - як зробити міні рампу з паперу. Для цього вам будуть потрібні коробка від взуття, міцний картон, клей, а також інструменти: канцелярський ніж, циркуль і лінійка. Отже, спочатку знімається кришка коробки з-під взуття. Далі на внутрішній стороні коробки з-під взуття відзначаєте циркулем дуги на бічних стінках. Дуги повинні бути з обох сторін кожного боку коробки. Причому дуги повинні починатися на відстані тих же десяти сантиметрів від країв коробки. Після того, як відзначили циркулем дуги, з`єднуємо їх кінці в низу коробки олівцем і за отриманими контурах вирізаємо свого роду поглиблення в стінці коробки за допомогою канцелярського ножа. Далі берете великий картон, шириною на 5 см більше коробки. Прикладаєте картон на вирізані в коробці западини, і відміряє, скільки треба його відрізати. Цей же картон повинен бути і платформою для розгортання. Вирізали картон. Далі по боках робите невеликі надрізи через кожні 4-6 см, а на місцях, де він буде згинатися через 2 см. В кінці приклеюєте його до коробки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!