» » » Як зробити комору?

Як зробити комору?

Як зробити комору?

У наших квартирах скупчилася велика кількість речей, які з різних причин не влазять в тумби та шафи. Але куди ж їх подіти? Проблему допоможе вирішити вбудована комора. У ній досить зручно зберігати прасувальну дошку, пилосос або невелику драбину.

Вона також відмінно підійде для того, щоб в ній зберігати продукти: різні закрутки, варення, мішечок з цукром і навіть коренеплоди, які не можна зберігати на світлі.

Як Ви вже зрозуміли, комора значно поліпшить планування Вашої квартири, з`явиться набагато більше вільного місця. Але як зробити комору?

Початок робіт

Спочатку необхідно виділити місце в квартирі. Зазвичай комора розташовується біля кухні або в коридорі. Вона представляє із себе невелике приміщення, складене з полиць і стелажів.

Спочатку необхідно продумати освітлення в коморі. Можливо слід провести туди розетку. Необхідно подумати про вентиляцію. У більшості квартир цього не потрібно, але якщо Ви задумали зберігати там продукти, то вентиляція необхідна. У цьому випадку варто провітрювати її хоча б один раз в день.

Постійне провітрювання допоможе позбутися від цвілі, від виникнення грибка на дереві. Освітлення кварцовою лампою пару раз на місяць допоможе позбутися від інфекцій, які осідають там, в тому числі з-за пилу. Ламінування деревосодержащіх покриттів допоможе зберегти стійкість і міцність на довгі роки при мінімумі капіталовкладень.

Як зробити полки в коморі

Тепер розберемо кілька способів розміщення стелажів.

  • Перший варіант - розташування буквою П, коли стелажі робляться вузькими, щоб вони могли зайняти всі можливі сторони шафи-комори.
  • Другий варіант - розташування буквою Г, коли стелажі робляться значно ширше, ніж при П-образному будові. Прохід вздовж стіни.
  • Третій варіант комори - установка полиць в торці приміщення.

Спроба передбачити можливе наповнення комори допоможе зрозуміти необхідну довжину полиць. Що там буде лежати: кілька банок з варенням або лижі? Різниця відчутна.



У коморі необхідно залишити просторе місце на підлозі. Там може зберігатися мішок з цукром або прасувальна дошка, які займають не мало місця.

Як зробити двері для комори

Для того щоб закрити комору можна використовувати розсувні двері або навіть фіранки. Зробити їх досить просто. Необхідно відміряти і замовити щити необхідної довжини, а далі акуратно склеїти їх, прикрасивши їх на Ваш смак.

Як зробити комору своїми руками

Необхідні матеріали: ламінована ДСП або щити, дошка шпунтована або шліфована, алюмінієві куточки, гіпсокартон, штанги металеві, кріплення для штанг, кріпильний матеріал.

Прості стелажі являють собою просто напросто відкриті полиці з ДСП. Вони служать каркасом комори і місцем зберігання речей. Для стійкості поперечні бруски прикладаються до самої стелі, самі бруски до бічних стінок.

Дошки кріпляться до бічних стін шурупами. Для краси місце між дошками поперечної і поздовжньої обшивки залишають порожнім. Можна обшити бічні стіни тканиною. При обшивки бічні стін на початку і в кінці встановлюється спеціальна стійка, яка служить для расклинивания підлоги і стелі.

Часто для подібної комори використовується стара непотрібна меблі. Наприклад, стара тубмочка або меблева стінка. У ній можна влаштувати ще одну полицю, яка може спиратися на консолі. Також у суміжної стіни часто встановлюють ще кілька полиць.

Для вирівнювання стелі слід спочатку його розмір, всі нерівності виключаються за допомогою нарощуваних покрівельних рейок або гіпсокартонних плит.

Ми розібрали в цій статті, як зробити в квартирі комору. Сподіваюся, вона допоможе заощадити місце в квартирі і поліпшити її ергономічність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!