» » » Яка штукатурка краще?

Яка штукатурка краще?

Яка штукатурка краще?

При обробці приміщень вирівнювання стін і стель є одним з найбільш об`ємних і витратних видів робіт. Штукатурки застосовують для усунення сильних нерівностей. При цьому вони є не тільки ключовою частиною пристрою фасаду, а також інтер`єру будівель, але і основою обробки. За допомогою штукатурки можна відмінно приховати недоліки стін, надати їм потрібну форму або фактуру. При цьому штукатурка володіє і рядом певних властивостей, наприклад, таких як довговічність і економічність. На сьогоднішній день існує величезна кількість всіляких видів штукатурних сумішей. Для того щоб правильно зробити свій вибір необхідно знати, як вибрати штукатурку.

типи штукатурок

Універсального рішення цього завдання не існує. Вибір штукатурки залежить від багатьох факторів і, в першу чергу, визначається відповідністю її призначення: - Санітарно-технічне. Воно містить в собі створення гладкої рівної поверхні, яка підлягає подальшій обробці: побілки, фарбування, облицювання плиткою або обклеювання шпалерами. - Декоративне. Даний вид призначення полягає в створенні всіляких декоративних ефектів поверхні, що відбувається, які імітують різні матеріали, візерункові фігури. - Захисно-конструктивну. Полягає в захисті поверхні, що відбувається від температурних, шкідливих хімічних, атмосферних впливів. Прийнято розрізняти сухі штукатурні суміші за їх складом. Так, вибір штукатурки буде залежати від оброблюваної поверхні. Слід розглянути більш детально основні види готових штукатурних сумішей.

гіпсова штукатурка

Цей вид штукатурних сумішей застосовується для штукатурення поверхонь стель і стін усередині різних побутових, офісних або житлових приміщень. Замислюючись, яка штукатурка краще для штукатурення сухих опалюваних приміщень, що мають великі нерівності стін, варто віддати перевагу саме гіпсовій штукатурці. Це буде найкращим рішенням. Допускається оштукатурювання товстими шарами до 10 см, завдяки відсутності усадки, яка виключає появу тріщин, а також відшарування. Для отримання ідеально рівній поверхні, шпатлювання якої в подальшому не буде потрібно, також найкраще використовувати цей вид штукатурної суміші. Це обумовлюється високими адгезіческімі властивостями і відмінною пластичністю. Крім цього, гіпсова штукатурка володіє досить хорошими звуко- і теплоізоляційними показниками. Одне з головних достоїнств цього виду сумішей - вони є «дихаючими» і не перешкоджають вентиляції приміщення. Особливо важливо це властивість при обробці стін житлових приміщень. У той же час у цього матеріалу існує і досить серйозний недолік - він має низьку вологостійкість. А це означає, що використання гіпсової штукатурки в приміщеннях з підвищеною вологістю не представляється можливим. Використовувати його слід тільки для внутрішньої обробки сухих опалюваних приміщень. Також необхідно зауважити, що гіпсова штукатурка не «дружить» з бетоном. Вона абсолютно не тримається на ньому.

Вапняно-гіпсова штукатурка



Такі суміші досить швидко застигають завдяки вмісту в них гіпсу. Вапняно-гіпсову штукатурку використовують для штукатурення дерев`яних поверхонь, вирівнювання стін з вапняно-гіпсовими покриттями. При проведенні зовнішніх робіт вона відмінно застосовується для штукатурення самих різних поверхонь, зміст яких не повинен частим зволоженням: керамзитобетонні стіни, цегляні, бетонні, реставрація покриттів будівель, пам`ятників. До недоліків цього виду матеріалу можна віднести його надмірно швидке застигання. Це може створити незручності в роботі. Також слід врахувати, що при використанні вапняно-гіпсової штукатурки для внутрішньої обробки, вологість приміщення не повинна перевищувати 60%.

Вапняно-цементна штукатурка



Даний вид суміші в своєму складі має в`яжучі цементні компоненти з додаванням легкого наповнювача-вапна. Така штукатурка відрізняється досить невеликою витратою при проведенні різних штукатурних робіт. За рахунок вмісту вапна, розчини цих сумішей мають гарні пластичні властивості, а вміст цементу забезпечує відмінну волого і морозостійкість. Вирішуючи, яку штукатурку вибрати для внутрішньої обробки нежитлових приміщень, а також дерев`яних перегородок, зовнішньої обробки стін, в тому числі і бетонних поверхонь, слід вибрати вапняно-цементну штукатурку. При використанні сумішей даного виду необхідно враховувати той момент, що вони дають усадку. А це означає, що для досягнення бажаної якості поверхні може знадобитися нанесення декількох шарів штукатурки.

Цементно-піщана штукатурка

Така штукатурка має досить гарну вологостійкість, а значить, може бути використана для штукатурення стін нежитлових приміщень і фасадів будівель, а також для проведення зовнішніх робіт. У житлових приміщеннях цементно-піщану штукатурку буде доцільно використовувати для штукатурення вологих приміщень і бетонних поверхонь. До цих видів приміщень можна віднести туалет, ванну кімнату, балкон, і різні неопалювані в холодну пору року житлові приміщення, наприклад, дачі. У порівнянні з гіпсовими сумішами дана штукатурка має більшу питому вагу, більш тривалий час для висихання шару, а крім цього при перевищенні товщини штукатурного шару 2,5-3 см необхідно його армування.

витрата штукатурки

В першу чергу, треба відзначити, що витрата гіпсової штукатурки виходить в 2 рази менше, в порівнянні з іншими штукатурними сумішами. При підрахунку витрати штукатурки слід враховувати різні чинники: вид штукатурної суміші, його склад, товщина передбачуваного шару. Так, якщо стіни мають дрібні нерівності, то шар може мати товщину всього в 1,5 см.

Яка гіпсова штукатурка краще

На сьогоднішній день гіпсова штукатурка є вкрай популярним оздоблювальним матеріалом. Магазини пропонують величезний вибір різних гіпсових штукатурок. Серед цього розмаїття варто виділити таких виробників, як німецька компанія «Кнауф» і вітчизняні виробники «старателі» і «Baustrol».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!