» » » Як шпаклювати гіпсокартон?

Як шпаклювати гіпсокартон?

Як шпаклювати гіпсокартон?
Як шпаклювати гіпсокартон?

Коли мова заходить про ремонт свого будинку, то часто ми й не знаємо, з чого почати. Будь-яка справа слід починати з малого і поступово. Давайте поговоримо про те, як шпаклювати гіпсокартон. В риму вийшло, вибачте за каламбур. А питання адже серйозний. Достеменно відомо, що гіпсокартон дає широкі можливості в дизайні будь-якого приміщення. Давайте спробуємо розібратися, як шпаклювати стіни і стеля з гіпсокартону.

Як потрібно шпаклювати гіпсокартон 

Із завданням шпаклівки гіпсокартону може впоратися навіть недосвідчений будівельник. Звичайній людині це під силу в тому числі. Слід працювати не поспішаючи. Нехай у вас буде гарний настрій. Пам`ятайте, у вас обов`язково все вийде. Давайте розділимо процес шпаклівки на різні види робіт. 

шпаклівка саморізів

Головна умова - це те, що всі саморізи повинні бути добре втоплені. Візьміть шпатель і проведіть їм по листу гіпсокартону, щоб переконатися в ступені заглибленості саморізів. Утопите все випнуті саморізи назад в лист гіпсокартону. Жоден з саморізів не повинен стирчати. Обробіть всю поверхню аркуша ґрунтовкою і дайте їй підсохнути. Після цього можна приступати до шпаклівки. Обробляйте кожен саморіз окремо. Не варто вести одну смугу шпаклівки по всій довжині листа гіпсокартону. Якість роботи при локальній шпаклівці набагато вище, ніж в будь-якій іншій ситуації. Ви досягнете більш рівній поверхні і навчитеся правильно шпаклювати гіпсокартон. Після завершення шпаклівки потрібно залишити її в спокої до завтрашнього дня. Прошкурьте шпаклівку на наступний день і оціните виконану роботу.

шпаклівка швів



Приготуйте невелику кількість шпаклівки і рівномірно нанесіть її по всій довжині шва. Це перший шар. Приготуйте серпянку. Потрібно простежити за тим, щоб серпянка була розподілена рівномірно між стінами. Тепер закрийте стрічку шаром шпаклівки, і завдання можна вважати виконаною.

Шпаклівка внутрішніх кутів



Шпаклювання внутрішніх кутів - це більш складне завдання, ніж шпаклівка інших частин. Нанесіть шпаклівку на обидві сторони кута, після чого акуратно втисніть її в серпянку. Простежте за рівномірністю його розподілу між стінами. Закрийте стрічку шаром шпаклівки після виконаних дій, зазначених вище. Тепер потрібно почекати близько доби, щоб шпаклівка засохла. Це запорука правильного шпаклювання гіпсокартону. Приберіть всі нерівності за допомогою ножа або шпателя. Тепер потрібно прошкуріть весь кут. Якщо ви помітили, що деякі місця виглядають нерівно, значить, потрібно шпаклювати повторно.

Шпаклівка зовнішніх кутів

Нам знадобиться металевий куточок. У цій справі він незамінний. Він потрібен для полегшення вашої роботи, а також для запобігання ушкоджують кут ударів. Найбільше підійде оцинкований варіант. Оцинкованим металевим куточком шпаклювати набагато зручніше. Справа в тому, що він дуже жорстокий і не ламається при першому необережному русі. Відріжте куточок по висоті. Надайте його кінців загострену форму, обрізавши його по бічних сторонах. Таким чином, куточок не буде чіплятися за шпатель під час обробки країв. Нанесіть на боку зовнішнього кута шар шпаклівки. Акуратно втисніть в шпаклівку куточок, який відрізаний за розміром. Закрийте куточок другим шаром шпаклівки. На жаль, вам не вдасться добитися хорошого результату після одного або двох шарів шпаклівки. На наступний день слід нанести ще один шар для досягнення якісного результату.

Як шпаклювати гіпсокартон - відео

За цим посиланням ви знайдете відео, де показано, як шпаклювати гіпсокартон:

Як шпаклювати стелю з гіпсокартону

Видаліть всю пил зі стелі, це потрібно для найбільш якісної шпаклівки. Нанесіть грунтувальні суміш на стелю. Це підготує стелю на краще зчеплення з шпаклівкою. Іноді будівельники наклеюють на стелю сітку з склотканини. Таким чином, шпаклівка тримається на стелі набагато впевненіше. Не забудьте подбати про безпеку. Виконуйте роботи по шпаклівка на надійних драбинах. Наступний етап шпаклювання після нанесення грунтовки - це нанесення безпосередньо самої шпаклівки. Можна робити це як вручну, так і механічно. Розчин шпаклівки повинен бути досить рідким, якщо ви використовуєте розпилювач. Нанесіть шпаклівку на стелю в два-три шари. Після висихання шпаклівки необхідно пройтися наждачним папером для вирівнювання стелі. Тепер потрібно повторити весь процес шпаклівки заново, поки не буде досягнутий бажаний результат.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!