» » » Як руйнувати стіну?

Як руйнувати стіну?

Як руйнувати стіну?

Може скластися враження, що руйнувати стіну - це дуже легко. Але запас міцності бетону такий, що не дозволяє зробити це швидко. Доведеться добряче постаратися. Крім того, у багатоповерхівках перегородки виконані за монолітною технологією, тому арматура може виявитися в найнесподіваніших місцях. Про те, як правильно руйнувати стіну, і поговоримо далі в нашій статті.

Як руйнувати стіну: інструменти

Відбійний молоток

Це повинен бути не перфоратор з режимом відбійного молотка, а саме відбійник. Справа в тому, що такий інструмент не буде перегріватися, та й потужності в звичайному перфораторі недостатньо, щоб руйнувати стіни.

Насадка-піку (2 штуки)

Вибираючи піку, краще придбати вужче. Адже чим менше площа її поверхні, тим буде легше руйнувати бетон. Дві штуки потрібно для того, щоб коли одна з пік застрягне, можна було її зняти і поставити іншу, тим самим звільнивши з бетону першу (а таке трапляється вкрай часто). Краще брати «Makita» - хороша сталь і служить довго. Візьміть одну коротший, іншу достовірніше. Повірте, стане в нагоді.

болгарка

Вона потрібна для того, щоб розширити дверний проріз або демонтувати Сантехкабіни, наприклад. Стане в нагоді вона і для того, щоб зрізати арматури. Для цього запасіться дисками по металу (5-6 буде цілком достатньо) і дисками по каменю (2-3 в залежності від обсягу робіт). Крім того, болгаркою можна буде наточити піку, яка неабияк притупиться від великого обсягу роботи.

засоби безпеки



Пилюка буде така, що мало не здасться. Не нехтуйте здоров`ям і купіть респіратор, краще професійний. Коштує він близько двохсот рублів, але прослужить довго і добре затримає пил. Бережіть ноги! Можна взяти будівельні сандалі - сталева пластина і носи такому взутті відмінно захищають від падіння уламків. Крім того, працювати краще в рукавичках - вони захистять вас від мозолів, та й інструмент зручніше тримати.

Як руйнувати стіну під проводку

Крім усього іншого, вам знадобиться бур. Виглядає як свердло, але тільки з ударним кінчиком. Орієнтуйтеся діаметром від 12 мм.

Спочатку розмітьте місце під проводку, потім просвердлите буром якомога більше дірок - бетон відбивати буде зручніше. Для відколювання не відзначається великі шматки, піку повинна бити практично з краю, - так робота піде набагато швидше. Піку візьміть вужче, - продуктивність удару відбійника зросте, не забувайте піку підточувати.

Запобіжні заходи

Найнебезпечніше - це болгарка. Диск слід розігнати на максимум і тільки потім повільно вводити в бетон. Якщо ви зробили це відразу і різко або не дали набрати обертів, можна побачити вміст власної черевної порожнини. Стійте якнайдалі від стіни і болгарки, щоб можна було відскочити в разі непередбаченої ситуації. Ноги повинні бути якомога далі, а руки з інструментом витягнуті у напрямку до стіни. А при роботі з відбійником на висоті слід вибирати козли (наголос на «о») якомога ширше і не притуляти відбійник до стіни прямо, інакше удар вас може відштовхнути від стіни, і ви впадете. Бережіть ноги! Робота з болгаркою - тільки в окулярах!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!