Що таке по?

Що таке ПО?

Будь-який пристрій, що має процесор і здатне виконувати програми (комп`ютер, калькулятор, блок управління мікрохвильовкою і т. Д.), Відноситься до системи обробки інформації (СОІ). Для роботи цієї системи необхідний набір програм і процедур. Крім того, завжди є документація, що описує програми. Відповідно, набір програм і документації СОІ - ось що таке ПО (програмне забезпечення).

За призначенням ПО ділиться на системне (необхідно для забезпечення роботи СОІ, наприклад, операційна система), інструментарно (необхідно для розробки іншого ПО) і прикладне (програми, з якими працює користувач: ігри, офісні додатки, браузери і т. Д.).

Що входить в програмне забезпечення, залежить від типу його поширення. Так, вільне (яке розповсюджується безкоштовно) і відкрите ПЗ завжди є з вихідним кодом. Будь-який користувач, якщо йому дозволяють знання, може «зазирнути» всередину такого ПО і змінити його. Власницьке ПО (тобто комерційне) практично завжди поставляється з вихідним кодом. Тобто, купивши таке ПО, користувач зазвичай не має можливості будь-яким чином змінити його.

Іноді програмне забезпечення поширюється безкоштовно, залишаючись пропрієтарним і не включаючи до свого складу вихідний код. Так, бразуер Internet Explorer може легально завантажити з офіційного джерела будь-який користувач. При цьому Microsoft не розкриває вихідний код цього ПО.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!