Як зробити водяні знаки?

Як зробити водяні знаки?

Водяні знаки найчастіше потрібні для захисту фотографій або картинок, викладених на свій сайт або блог. Іноді контент-менеджери та адміністратори сайтів перестараються з водяними знаками, розміщуючи їх на всю картинку, що призводить до подразнення відвідувачів сайту. Розміщення водяного знака на перший погляд є не таким вже й простим процесом. Потрібно врахувати те, що зміст картинки має все-таки бути основним, при цьому вона повинна бути одночасно і надійно захищеною від копальні паста. Як зробити водяні знаки таким чином? Для цього вам знадобиться в першу чергу фотошоп і невеликі навички з роботою в даній програмі.

Існує сьогодні маса програм, які можуть впоратися з цим завданням, проте найбільш зручною є все ж Photoshop. Зауважимо, що невеликий логотип, який розташований з краю зображення буде менше захищати вашу фотографію, ніж водяний знак, однак саме він буде менше спотворювати картинку.

Як створити шаблон для вставки водяного знака

Після того, як ви визначилися з написом і шрифтом, вам належить зробити шаблон вашого водяного знака. Досить простосделать водяний знак у фотошопі.

  • Для цього вам потрібно буде створити новий документ в програмі розміром 1200х800 пікселів. 
  • Його дозвіл слід поставити 10ppi, при цьому полотно повинен бути прозорим. Вирішення даного документа було спеціально вибрано маленьким, так як водяний знай нам не потрібно робити великим, при цьому дане рішення дозволити вставляти водяний знак, навіть в найбільші зображення.
  • Далі за допомогою інструменту Type Tool або натиснувши клавішу T, напишіть текст, вже заздалегідь обраним шрифтом.
  • Ви можете відразу ж використовувати сірий колір (# 999999), саме це зробить ваш шаблон більш універсальним.
  • Якщо ви хочете розташувати текст вертикально або по діагоналі, то вам знадобиться після набору тексту повернути його. Однак радимо виготовити два варіанти, один з прямим розташуванням тексту і з косим, щоб більш гнучко використовувати водяний знак для різних видів зображення. 
  • Надалі до водяного знаку потрібно буде застосувати стилі шару, для того, щоб водяний знак був прозорим і одночасно помітним. Натисніть на піктограму «fx» або зайдіть в Шари-Стиль шару - параметри накладення (Layer - Layer Style - Blending Options). Налаштування можуть бути як за замовчуванням, так і вашими, поексперемінтіруйте і виберіть ту, яка підійде вам найбільш краще. 
  • Також галочками можете відзначити Тінь (Drop Shadow), Внутрішня тінь (Inner Shadow), Зовнішнє світіння (Outer Glow), Скос і рельєф (Bevel and Emboss). Радимо після цього откоректіровать всі параметри на свій розсуд і смак. 


Щоб зробити водяний знак на фото радимо створювати водяний знак, який накладено на картинку, для того, щоб знати, як саме він буде виглядати на фото або зображення в подальшому. Після того як ви домоглися бажаного результату збережіть водяний знак у PSD або PNG форматі, для того, щоб в подальшому було легко використовувати його в подальшому. Ту ж саму процедуру ви можете використовувати і для логотипу.

Додавання водяного знака онлайн

Якщо ви не хочете витрачати час на створення водяного знака, то ви можете зробити водяний знак онлайн. Найбільш відомим і простим сервісом є watermark.algid.net. Його інтерфейс є дуже простим, і ви можете без праці додавати водяний знак на безліч картинок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!