Як встановити патч?

Як встановити патч?

Патчем або оновленням називають дані, які використовуються для автоматичного внесення деяких виправлень у файли комп`ютера, а також програмний засіб, ліквідує збої в програмному забезпеченні або змінює його функції.

Патч ще називають латкою, а саме його використання - «пропатчіваніе». Зміни можуть стосуватися як програми, так і її вихідних даних, включаючи виправлення виявлених помилок, перетворення зовнішнього вигляду, вдосконалення існуючих функцій або додавання нових можливостей, забезпечення сумісності з іншими бібліотеками. Тобто все те, що розробник вважає за необхідне зробити. Розмір встановлюваних оновлень варіюється від декількох кілобайт до сотень мегабайт. Дуже великі розміри патча часто зустрічаються в комп`ютерних іграх, тому що в основному містять інформацію щодо оновлення графіки і / або звукових ефектів.

Додаткові відомості можна отримати зі статті Що таке патч для гри.

види патчів

Патчі бувають двох видів:

  • перший вид є переліком відмінностей між версіями файлу. В основному застосовується при розробці програмного забезпечення.
  • другий - двійковий файл, що використовується для оновлення програмного забезпечення.

Існують також офіційні та неофіційні патчі. Неофіційні поновлення за своєю якістю не завжди поступаються офіційним. Вони можуть містити виправлення недоліків, які не зробив розробник. Найкраще завантажувати їх прямо з офіційних сайтів розробників. Інакше ви ризикуєте встановити неякісні поновлення або разом зі змінами завантажити на комп`ютер ще й віруси. Завжди вибирайте безпечний і перевірений ресурс для скачування необхідного оновлення.

установка патча



Випускаються патчі в своїй назві містять версію, представлену в числовому вигляді однієї або декількома цифрами через крапку. Тобто саме до цієї версії буде оновлена програма після установки на неї патча. Необхідно перевіряти на сумісність версію програми і може бути встановлена поновлення. Також рекомендується робити резервні архіви програмного забезпечення, щоб не втратити важливі дані безповоротно. Не потрібно забувати і про правильній послідовності установки патчів - спочатку необхідно встановити версію 1, потім 2, потім 3 і т.д.

Варто уважно поставитися до самого змісту патча. У його описі розробник повинен в повному обсязі розписати, які помилки усуває оновлення. З нашої інструкції ви дізнаєтеся, як встановити патч. У загальних рисах це приблизно наступна послідовність дій:

  1. Завантаження самого патча. Завантажувати їх необхідно з безпечних ресурсів і офіційних сайтів програм (наприклад, патчі для майнкрафт можна скачати на сайті minecraftmonster.ru).
  2. Копіювання його в папку.
  3. Розархівація інформації в поточну папку з заміною даних.

Існує кілька тонкощів по установці патча. Для того щоб він коректно встановився і успішно завершилося оновлення, вміст патча необхідно розпакувати в кореневу папку оновлюваного програмного забезпечення. Якщо ж оновлення є саморозпаковується, то під час його установки слід змінити папку призначення (за замовчуванням) на ту, в якій знаходиться ваша програма.

Додаткову інформацію про встановлення патчів читайте в статті Як поставити патч.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!